Ifølge TV2 mener politiet at mannens MMS-kontakt med flere unge jenter må betegnes som voldtekt ettersom legen via tekstmeldinger skal ha truet eller lurt jentene til å ha seksuell omgang med seg selv. Dette klassifiseres som voldtekt ifølge straffeloven.

Les også: Tidligere overlege siktet for voldtekt, Hvordan var det mulig?, – Sjokkert over påstander om overgrep på sjukehuset, Har mistet retten til å være lege

Mannens forsvarer sier til TV2 at hans klient nekter for at kontakten med jentene kan karakteriseres som voldtekt.

– Dette handler om en mye mildere form for utnytting. Min klient angrer også veldig på det han har gjort, sier advokat Krister Øie Braute. Braute r eagerer også på lekkasjene fra politiet angående siktelsen og varsler at han vil be Spesialenheten for politisaker om å etterforske dette.

Den siktede har gitt beskjed om at han samtykker til videre varetektsfengsling. Han blir dermed sittende i varetekt i fire uker med brev- og besøkskontroll.

Kripos er koblet inn i etterforskningen av saken. Politiet vil informere om etterforskningen av saken på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Utvidet siktelse

Siktelsen mot den tidligere overlegen ble utvidet før helgen, melder NRK. Det skal dreie seg om flere tilfeller av voldtekt, men det er ikke kjent om det skal være ett eller flere ofre.

Mannen ble pågrepet 23. oktober i år og siktet for utpressing, trusler og seksuelt krenkende oppførsel mot unge jenter på sykehuset i Elverum.

Blant annet skal politiet ha videobevis for at den tidligere overlegen filmet og forgrep seg på ei jente mens hun lå bedøvd på operasjonsbordet. Dette overgrepet skal imidlertid ikke være av en slik karakter at det omfattes av voldtektsparagrafen, ifølge NRK.

Innrømmer straffskyld

Den tidligere legen har innrømmet straffskyld for å ha skaffet seg seksualiserte bilder av minst seks unge jenter, samt forsøk på økonomisk utpressing av en mannlig millionær fra Sunnmøre. Siktelsen vil ifølge VG utvides til å gjelde overgrep mot minst 25 unge jenter.

Statens helsetilsyn fratok mannen legeautorisasjonen i forrige uke. 38-åringen har sittet i varetekt siden han ble pågrepet. (©NTB)