Sammen med Ghulam Abbas (36) har han kjøpt den tidligere Joker-butikken i Hernes.

Butikken har stått tom siden i fjor sommer, men nå håper duoen å få til det selger Sajjad Hussain ikke klarte: En ny nærbutikk i bygda.

– Amjad og brødrene hans skal stå for driften. Vi har søkt om at han kan bli Joker-kjøpmann, og er i startfasen i forhandlingene med Kjøpmannshuset Norge, sier Abbas.

LES OGSÅ:

Pizza og gatekjøkken

Kjøpmannshuset Norge eier Joker-kjeden, som i sin tid kastet ut Sajjad Hussain for brudd på kjedebestemmelsene.

Også Abbas har bakgrunn fra Joker-systemet, og er i dag sjukemeldt butikksjef for Joker Skarnes.

– Jeg har også jobbet en del i butikk, men de siste fire årene har jeg jobbet på Peppes. Så det er blitt mest pizza, smiler Amjad Khan.

Og pizza kan det bli også i Hernes.

Den tidligere puben, i lokalet ved siden av den tidligere Joker-butikken, er leid ut til bekjente som fra før har drevet spisesteder både i Oslo og på Skarnes.

– Det blir gatekjøkken eller bar her, som skal hete Hernes Grill. De driver og bygger om kjøkkenet nå.

Også butikklokalene skal pusses opp en del, og ambisjonen er å bli både tippekommisjonær og Post i Butikk – som tidligere.

I tillegg vil de nye eierne holde søndagsåpent.

Ville gjøre noe sammen

Ghulam Abbas ser for seg å trappe ned på Skarnes til fordel for Hernes. Både han og Amjad Khan er så smått på jakt etter bolig i bygda.

– Hvordan havnet dere akkurat i Hernes i Elverum?

– Jeg kjenner Sajjad litt fra før. Vi ble kjent gjennom Joker. Siden han ikke fikk lov til å drive Joker-butikk lenger, har han lenge hatt lyst til å selge. Det har vært litt fram og tilbake fra min side, men så visste jeg at Amjad hadde lyst til å bli kjøpmann. Derfor tenkte jeg at vi kunne gjøre noe sammen. Sånn kom vi til Hernes, smiler Abbas.

Hyggelige naboer

Duoen håper å bli godt mottatt, og å få til en god nærbutikk i bygda.

– Jeg ser fram til dette, selv om jeg er oppvokst i Oslo og vant til å ha mange mennesker rundt meg. Jeg har vært her oppe litt i forbindelse med oppussingen, og flere naboer har stukket innom. De har vært hyggelige, fastslår Khan.

Abbas er ikke bekymret for konkurransen fra Rema 1000 i Prestmyrbakken, som stjal mange kunder fra det forrige driftsselskapet.

– Vi blir ikke konkurrenter. Det er to ulike konsept, mener han.

LES OGSÅ: