Gå til sidens hovedinnhold

Politiet advarer: – Forsøkt svindlet for 80.000 kroner

Artikkelen er over 8 år gammel

Politiet i Elverum går fredag ut og advarer folk mot å kjøpe tepper av useriøse dørselgere. – Denne uka ble en person i Hernes forsøkt svindlet. Det finnes andre og langt bedre måter å kjøpe seg ett teppe på.

Det sier krimsjef Torgeir Kristiansen ved Elverum politistasjon til Østlendingen, etter en person bosatt i Hernes ble kontaktet av det politiet beskriver som en useriøs teppeselger.

Telefon- og dørsalg

– Vedkommende ble først kontaktet per telefon. Han oppsøkte deretter personen på døra og forsøkte å selge tre–fire tepper for 80.000 kroner. Det er mye penger og kan være et forsøk på bedrageri, sier Kristiansen.

Han ønsker ikke å ha noen oppfatning om kvaliteten på teppene som ble forsøkt solgt i Hernes, men sier at politiet har erfaringer fra tilsvarende saker tidligere om at kvaliteten ikke nødvendigvis står i stil med prisen – snarere tvert i mot.

– I Hernes ble personen som ble forsøkt svindlet oppsøkt av en mannsperson. Han var veldig pågående og ble veldig irritert og sint da han ikke fikk solgt noen tepper. Deretter forlot han stedet i en bil, sier Kristiansen.

– Ta kontakt med politiet

Han advarer nå andre, dersom de blir oppsøkt av selgere med tilsvarende type framferd.

– Måten denne mannen oppførte seg på, er en type oppførsel vi ikke vil at selgere skal ha. Vi ber nå folk være oppmerksomme, hvis de får tilbud om å kjøpe tepper over telefon eller på dørene. De som fikk besøk i Hernes denne uka opplevde dette som ubehagelig. Dersom noen opplever et tilsvarende besøk, bør man ta kontakt med politiet umiddelbart, sier han.

Politiet sier ingenting om hva slags bil den aktuelle teppeselgeren kjørte, ei heller hva slags nasjonalitet vedkommende hadde.

– Vi ber publikum være oppmerksomme, dersom man får besøk av en slik selger. Merk dere hva slags bil vedkommende kjører og noter ned registreringsnummer, oppfordrer Kristiansen.
 

Kommentarer til denne saken