Politiet har fått den endelige obduksjonsrapporten etter dødsfallet på Mastmoen

OBDUKSJONSRAPPORTEN ER KLAR:Politiet har nå mottatt den endelige obduksjonsrapporten, etter at en kvinne ble funnet død på sin bopel på Mastmoen i Elverum i slutten av januar. – Politiet ønsker å bruke god tid på å sette seg inn i rapporten, sier politiadvokat Henning Klauseie. Han vil derfor ikke gå inn på detaljene i rapporten ennå. Han understreker likevel at ingen er siktet for å ha noe med dødsfallet å gjøre.

OBDUKSJONSRAPPORTEN ER KLAR:Politiet har nå mottatt den endelige obduksjonsrapporten, etter at en kvinne ble funnet død på sin bopel på Mastmoen i Elverum i slutten av januar. – Politiet ønsker å bruke god tid på å sette seg inn i rapporten, sier politiadvokat Henning Klauseie. Han vil derfor ikke gå inn på detaljene i rapporten ennå. Han understreker likevel at ingen er siktet for å ha noe med dødsfallet å gjøre. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

I slutten av januar ble en kvinne funnet død på Mastmoen i Elverum. Politiet har nå mottatt obduksjonsrapporten etter dødsfallet, men ønsker ikke å si noe om hvorfor kvinnen døde. Samtidig utvider politiet voldtektsiktelsen mot den avdøde kvinnens enkemann til å omfatte ytterligere to voldtekter.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Politiet iverksatte i utgangspunktet en såkalt undersøkelsessak, fordi de anser dødsfallet for å være uventet.

Politiadvokat Henning Klauseie ved Hedmark politidistrikt sier at politiet ønsker å bruke god tid på å gjennomgå obduksjonsrapporten, før de uttaler seg om innholdet i den.

– Vi ønsker også å orientere de nærmeste om det som står der. Etter at vi nå har fått obduksjonsrapporten og kjenner innholdet i denne, er det fortsatt ingen mistenkte i denne saken, sier Klauseie.

Hvor lang tid politiet trenger for å sette seg inn i obduksjonsrapporten vet han ikke.

Mannen den nå avdøde kvinnen var gift med, en elverumsing i 30-åra, er imidlertid siktet for å ha voldtatt den nå avdøde kvinnen noe tid i forkant av dødsfallet.

Klauseie understreker at voldtekten og dødsfallet er så langt fra hverandre i tid, at det ikke er grunn til å tro at det er noen sammenheng mellom de to hendelsene.

Mannen er også siktet for å ha voldtatt to andre kvinner, ved to separate anledninger.

Les også: Dødsårsaken fortsatt ukjent, voldtektsetterforskningen pågår, Venter fortsatt på obduksjonsrapporten etter dødsfall, Den midlertidige obduksjons- rapporten ga ingen klare svar, Kvinne funnet død i Elverum

– Flere voldtekter

Den opprinnelige siktelsen mot mannen omfattet til sammen tre separate voldtekter av tre kvinner. I forbindelse med etterforskningen av voldtektene, tok politiet beslag i en rekke datautstyr.

På flere harddisker har etterforskerne funnet flere videofilmer, flere av disse skal ifølge politiet vise voldtektene av flere av kvinnene.

– I forbindelse med gjennomgangen av bevisene vi har samlet inn, har politiet funnet videoopptak av ytterligere to voldtekter. Disse voldtektene er begått overfor to av de allerede tre fornærmete i saken, sier Klauseie.

Det betyr at selv om politiet ikke utelukker at det kan være flere ofre i saken, mener politiet at mannen har begått totalt fem voldtekter overfor til sammen tre kvinner.

– Dersom noen mener å vite noe om saken, eller mener at de har blitt utsatt for noe; ta kontakt med politiet, oppfordrer Klauseie.

– Har mannen forklart noe til politiet om hvorfor han har videofilmet det politiet mener er voldtekter?

– Det er tema vi har tenkt å spørre ham om, men så langt har vi ikke kommet inn på dette i avhørene av ham. Så langt har han forklart seg om ulike temaer. Avhørene som har blitt tatt av mannen så langt har vært lite konfronterende, sier Klauseie.

Utvidet siktelse

Siktete ble første gang framstilt for varetektsfengsling 13. mars. Den gang ble han av Sør-Østerdal tingrett varetektsfengslet for fire uker. I etterkant av dette, samtykket siktete selv ytterligere to uker varetektsfengsling. Denne varetektsperioden løper ut i morgen, tirsdag 24. april.

I dag blir mannen framstilt for varetektsfengsling i Sør-Østerdal tingrett på nytt, etter han denne gangen ikke selv har samtykket i videre varetektsfengsling – slik politiet ønsker.

– Politiet vil be om at mannen blir holdt varetektsfengslet i ytterligere fire uker. I forkant av dagens fengslingsmøte er også siktelsen utvidet til å gjelde også de to nye voldtektene vi mener han har begått, sier Klauseie.

Den ene av de til sammen fem voldtektene skal ifølge politiet være av en slik karakter at mannen risikerer opptil 21 års fengsel, dersom han blir dømt.

Mannen har så langt nektet straffeskyld for voldtektene han er anklaget for å ha begått.

Les også: Dødsårsaken fortsatt ukjent, voldtektsetterforskningen pågår, Politiet: Ingen nye funn, – Han likte å vise fram filmene, Siktede får «avhørspause», – Voldtok mens politiet ventet med pågripelse, Varetektsfengsles i fire uker, – Flere kan være voldtektsofre

Artikkeltags