Hedmarken tingrett hadde i utgangspunktet berammet fengslingsmøte i legesaken klokken 12.00 i dag. Da skulle den overgrepssiktete tidligere elverumslegen etter planen ha blitt framstilt for forlenget varetektsfengsling.

– Møtet er avlyst fordi siktete har samtykket til videre varetektsfengsling, sier kommunikasjonsrådgiver Kari-Anne Dobloug ved Hedmark politidistrikt.

Les også: Tidligere overlege siktet for voldtekt, Hvordan var det mulig?, – Sjokkert over påstander om overgrep på sjukehuset, Har mistet retten til å være lege, – Videofilmet overgrep mot mindreårig jente på operasjonsbordet i Elverum, Overgrepssiktet har fått avskjed

Den tidligere overlegen er nå varetektsfengslet for fire nye uker, med brev- og besøkskontroll.

Klokken 14.00 i dag har politiet innkalt til pressekonferanse i saken. På forhånd har ikke politiet ønsket å kommentere siktelsen mot mannen, utover at den er utvidet til å gjelde alvorligere forhold enn tidligere.

NRK Hedmark og Oppland meldte i forrige uke at mannen skal ha forgrepet seg på en mindreårig jente, mens hun lå i narkose på en operasjonsstue ved sjukehuset i Elverum.

Dette er etter det Ostlendingen.no forstår forhold som politiet vil kommentere på pressekonferansen.

Tilstede på dagens pressekonferanse er politiinspektør Rolf Thoresen, politioverbetjent Rune Otterstad, politistasjonssjef Bjørn Lier og kommunikasjonsrådgiver Kari-Anne Dobloug. Fra Kripos møter politioverbetjent Kåre Svang.

Ostlendingen.no er tilstede på pressekonferansen og følger denne direkte.