At salgsframstøtet som ble innledet i formiddag ikke er gått upåaktet hen, bærer Røberg-Larsens egen facebookside bud om; der dukket de første kommentarene ganske umiddelbart opp, med spørsmål fra Tomas Lægreid, sekretær i Universitetets Arbeiderpartilag om hvorvidt Elverums rødblogger nå har tatt det første skrittet i retning av å bli rosablogger.

Røberg-Larsen avviste kontant en slik utvikling, og fastslo at en slik transformasjon aldri ville skje med nettstedet Sosialdemokraten.no.

Ren forretning

På Røberg-Larsens Facebook-profil kan du nå lese at den profilerte elverumspolitikeren reklamerer for Vendela Kirsebom & co.

Røberg-Larsen skriver blant annet at han «hjelper Vendela Kirsebom og Helena Cosmetics med markedsføringen av en ny nattkrem («Vendela Silverlight») på sosiale medier. Nå kan du få en vareprøve med 30 dagers forbruk GRATIS – verdien er 200 kroner.»

– Dette er rent forretningsmessig; jeg har aldri vært i kontakt med Kirsebom, men har et annet mediebyrå som min oppdragsgiver. Dette er jo jobben min, noe av det jeg lever av, sier Røberg-Larsen.

Han bruker nettet aktivt til å markedsføre både politiske tanker og andre produkter.

I øyeblikket har han 12–15 kunder for dette mediebyrået, med ulike produkter som selges i mange land, blant annet Sør-Afrika, men med Norden som hovedarena.

Finstiller siktet

Ved å bruke Facebook-profilene til de anslagsvis 2,5 millioner nordmennene over 18 år, kan salgsframstøtene gjøres svært målrettet.

– Vi henvender oss rett og slett til dem som er potensielle brukere av produktene, forklarer Røberg-Larsen.

Og forsikrer at det blir tid til over for det politiske budskapet også – og at han ikke blander kortene.

– Nå sitter jeg i bilen underveis til tre dagers felles fylkesting med Oppland på Gjøvik.

– Og da må du la Vendelas nattkrem fare?

– Neinei, da må jeg jobbe utover kvelden, for å ta igjen det tapte!

Sier Bjørn Jarle Røberg-Larsen som «bare» har 1.200 venner på Facebook, men lett kan oppnå 20–25 millioner visninger for det han vil vise oss.