Gå til sidens hovedinnhold

Skal kåre Norges beste brukshund

Artikkelen er over 7 år gammel

I helga står Elverum hundeklubb for første gang som arrangør av et NM. Ekvipasjer fra hele landet skal konkurrere om å bli Norges beste brukshund.

– Dette er de beste av de beste innen brukshund i Norge, og det kommer deltakere fra Bodø i nord til Sandnes i sør, sier Erik Østbakken.

Parade og oppvisning

Åpningsseremonien er i ettermiddag, og deltakerne, samt dommerne, lederen i Norsk Brukshundsportsforbund, og styret og hjelpere fra Elverum hundeklubb skal marsjere i en parade fra Elverumshallen til Elvarheimparken, der blant annet varaordfører Arnfinn Uthus skal holde velkomsttale.

Selve paraden ledes an av J/H musikkorps.

– Når dette er vel overstått, blir det en oppvisning oppe på Folkehøgskolen – og denne kan også være fin å få med seg for publikum, sier Østbakken.

Det er Sylvi Nilsen fra Elverum hundeklubb som skal stå for oppvisningen og vise lydighetsøvelser. Hun stiller med hunden Amy, som i tillegg til å være en dyktig konkurransehund også er godkjent redningshund.

Hvorvidt Sylvi og Amy får vist seg fram i helgas NM blir klart først lørdag morgen.

– Dessverre holdt det ikke til sikker NM-deltakelse i år, men i fjor deltok hun – og muligheten er til stede for at hun kan stille til start i år også, men da må en av de andre ekvipasjene utgå, sier Østbakken.

SE LIST OVER PÅMELDTE DELTAKERE HER

Rundering og spor

Totalt skal 15 ekvipasjer konkurrere fredag, og det samme lørdag. Hovedøvelsen fredag er rundering – det vil si at føreren går langs en sti i skogen, mens hunden løper i mønster ut til sidene og leter etter folk. Lengden på terrenget de skal dekke er 400 meter, og bredden cirka 100 meter.

– Ekvipasjene skal finne tre personer som er skjult i dette området, forteller Østbakken.

Runderingen blir i Helge Berger sin skog, ved Rokokoia.

Hovedøvelsen lørdag er sporsøk. Her skal hundene følge et spor i to kilometer. Underveis er det lagt ut åtte gjenstander som de også skal finne. Til dette brukes skogområdet et par kilometer nord for Folkehøgskolen.

Begge dagene blir det også lydighetsøvelser på gressbanen ved Folkehøgskolen, lik dem Sylvi Nilsen og Amy skal vise i ettermiddag, samt øvelsen feltsøk.

– Vi gleder oss veldig, sier en spent leder i hundeklubben.

Kommentarer til denne saken