Soknepresten forlater Elverum

GIR SEG: Merete Kavli gir seg som sokneprest i Elverum og Heradsbygd for å begynne på Nes på Romerike. – Det har med familie og røtter å gjøre, forklarer hun. (Foto: Kristin Søgård)

GIR SEG: Merete Kavli gir seg som sokneprest i Elverum og Heradsbygd for å begynne på Nes på Romerike. – Det har med familie og røtter å gjøre, forklarer hun. (Foto: Kristin Søgård)

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Når sokneprest Merete Kavli slutter i Elverum, er det for å begynne på hjemstedet Nes på Romerike.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Hematt tel jul, synger Eldar Vågan og Vazelina Bilopphøggers.

For sokneprest Merete Kavli blir det ikke før 8. januar hun er «hjemme» igjen. Da tiltrer hun på Årnes i Akershus hvor hun er oppvokst og hvor foreldrene bor.

– Det er derfor jeg slutter nå, for å komme nærmere dem. De er kommet opp i årene. At jeg grep muligheten og begynner på Nes, har med røtter og familie å gjøre, sier Kavli.

Hun tok til i Heradsbygd og Elverum 1. september 2008.

– Glad i kirken

Soknepresten kan ikke få fullrost arbeidsmiljøet i Elverum, og skryter av kollegiet.

– Kollegafellesskapet er noe jeg vil huske. Det er måten ting har vært organisert på her. Vi har en veldig dyktig prost som har tanker både for organisering, tilrettelegging og faglig utvikling. Det har vært en god struktur, sier hun.

Heradsbygd har hun levd ekstra tett på i og med at hun både har bodd og virket der.

– Jeg er blitt veldig glad i kirken i bygda. Den har fått en plass i hjertet mitt, uten at jeg kan si nøyaktig hvorfor. Bygda her er jo en perle, med elva, jordbruket og dyra. Det er fantastisk flott!

Jubileum

Lørdag kveld ble Heradsbygd kirkes 100-årsjubileum markert med konsert. Der opptrådte Alexander Rybak, Anne Vada og Dennis Storhøi. Kavli hadde sikret seg billett.
Forrige søndag var det jubileumsgudstjeneste.

– Jeg er glad for at jeg fikk med meg 100-årsjubileet, pluss at jeg får med meg julen i julekirken, sier Kavli og nikker mot altertavla for at vi skal forstå:

Den viser de tre vise menn på vei mot Betlehem.

– Det er en helt fantastisk altertavle vi har. Den er det ikke mange som har, fastslår soknepresten.

Til jubileet har også skoleelever i bygda bidratt. På en tavle vises tegninger og dikt om kirken. Fint alt sammen, synes Kavli, og artig å se hvilke tanker barn har om gudshuset.

Nå er det snart jul, og en travel tid er godt i gang for presten. Julaften venter Lyngholtet og Moen sykehjem, før gudstjeneste i Heradsbygd kirke om ettermiddagen.

– Julaften feirer jeg hjemme her med foreldrene mine. Huset er litt ribbet, i og med at jeg alt har begynt flyttingen, men noe står igjen, sier Kavli, som har sin siste kontordag i Elverum 27. desember.

Avskjedsgudstjenesten hennes i Heradsbygd kirke er 1. juledag.

Artikkeltags