To berusete jegere tatt for ulovlig oppbevaring av våpen i bilen

BEKYMRET: Politistasjonssjef Tom Johnsen ved Elverum politistasjon er bekymret over kontrollresultatet, etter at tre av sju jegere ble fratatt våpen i helga. – Etter dette er vi nødt til å intensivere kontrollene, sier han.

BEKYMRET: Politistasjonssjef Tom Johnsen ved Elverum politistasjon er bekymret over kontrollresultatet, etter at tre av sju jegere ble fratatt våpen i helga. – Etter dette er vi nødt til å intensivere kontrollene, sier han. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Politiet og jaktoppsynet holdt i helgen to kontroller med jegere i Elverum. Tre av de sju kontrollerte jegerne ble fratatt våpenet.

DEL

– Meget bekymringsfullt. Etter dette blir vi nødt til å intensivere kontrollen av jegere, sier politistasjonssjef Tom Johnsen.

De to kontrollene skjedde lørdag morgen og søndag morgen i et samarbeid mellom politiet, jaktoppsynet og grunneierforeningen i Elverum.

Lørdag ble en jeger tatt for promillekjøring.

Mannen vil også bli straffeforfulgt for ulovlig oppbevaring av våpen i bilen.

Søndag morgen ble to jegere tatt for ulovlig oppbevaring av våpen i bil.

De to var også lettere beruset selv om en annen jaktkamerat kjørte bilen.

I to av de tre ulovlig oppbevarte våpnene var magasinene ladd.

I det tredje våpenet satt skudd i kammeret.

– Politiet reagerer sterkt på overtredelse av våpenloven. Våpnene er beslaglagt. Jegere skal jakte i edru tilstand. Og våpen skal selvfølgelig oppbevares i forhold til forskrifter, sier politistasjonssjef Tom Johnsen.

Han vil ikke ha noen formening om kontrollen er representativ for jegeres holdning til våpenloven og alkohol i forbindelse med jakt.

– Politiet vil i samarbeid med jaktoppsynet intensivere kontrollene, lover han.

Artikkeltags