Gå til sidens hovedinnhold

Vant pris for «drittsekk»

Artikkelen er over 8 år gammel

Truls Brataas (29) fra Elverum er årets unge gründer 2013. Han nådde opp med produktet Douchebag. Oversatt fra engelsk betyr navnet rett og slett drittsekk.

Prisen Årets unge gründer deles ut av Hedmark fylkeskommune. Den er på 50.000 kroner og ble delt ut for tredje gang tirsdag. Det var 11 kandidater til prisen i år. Ifølge juryen var det Truls Brataas som pekte seg klart ut.

Vinneren av prisen er gründer av bedriften Db Equipment AS, som selger unike reisebager for sportsutstyr. Disse reisebagene har altså fått navnet Douchebag (drittsekk).

- Har du hørt navnet en gang, husker du det, fastslår Brataas.

- Navnet har slått veldig godt an over alt, bare ikke i USA. Der er det mange som synes det er kult, men også mange som ikke liker det. Derfor bruker vi gjerne produktnavnet Db der, sier Brataas til Østlendingen. Han synes det var stor stas å få prisen.

- Det ligger utrolig mye arbeid bak utviklingen av produktet og etableringen av bedriften. Det er fint å bli lagt merke til, sier Brataas, som har en fortid som håndballspiller på Elverums A-lag. Han var også på landslaget. Han ga opp håndballkarrieren for å satse på studiene ved NTNU i Trondheim.

- Det er vanskelig å reise med sportsutstyr. Jeg ville gjøre noe med det. Det er bakgrunnen for Douchebag, sier Brataas, som brukte de to siste årene av mastergraden sin ved NTNU til å utvikle produktet. Blant annet hadde han 150 snowboardere, surfere og skikjørere i ulike referansegrupper.

Det spesielle med Douchebag er at den kan justeres i lengden og pakkes sammen til nesten ingen ting når den ikke er i bruk. Den veier lite, er modulbasert og kan settes sammen etter ønsker og behov.

Bedriften ble startet opp i 2011, og allerede i 2012 gikk den med overskudd. I utgangspunktet holdt bedriften til i Odal næringshage på Skarnes, der den fortsatt har næringsadresse, men nå har den også kontor i Oslo, samt lagere i Danmark, USA, Asia og Norge.

I kommende sesong skal Douchebag selges i 20 land. Bagene lages i Kina. Skulle de lages i Norge, hadde de blitt fem ganger dyrere.

- Å få denne prisen gir virkelig motivasjon til videre satsing, sier Brataas.

Kommentarer til denne saken