Vil elektrifisere bilparken

– JA TIL STRØM: Martin Løken i Elverum Venstre vil elektrifisere bilparken i kommunen. I første omgang vil han ha deler av hjemmesykepleien over på strøm.

– JA TIL STRØM: Martin Løken i Elverum Venstre vil elektrifisere bilparken i kommunen. I første omgang vil han ha deler av hjemmesykepleien over på strøm. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Kommunepolitiker Martin Løken (V) vil elektrifisere Elverum kommunes bilpark. – Innen to år skal hjemmesjukepleien kjøre elbil, mener han.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Løken ser for seg at kommunen i tillegg skal sørge for fem ladepunkter for elbil i Elverum sentrum.

– Elverum er en stor kommune. Har elbilen lang nok rekkevidde?

– Ja. Det er et argument mange bruker. Det viser seg at 90 prosent av alle reiser er under ti mil. En god del trafikk foregår bare i sentrum, svarer Venstre-politikeren.

Han ønsker ikke å bytte ut alle kommunens biler med en gang. På lengre turer ønsker han fremdeles å bruke tradisjonelle bensin- eller dieselbiler.

– Vi kan ikke gjennomføre dette hundre prosent ennå. I første omgang vil vi ha elbiler på områder hvor det er gjennomført, sier Løken.

Hvor mange biler han ønsker å bytte ut, kan han ikke si noe konkret om nå.

– En annen konsekvens er at det blir lettere for «mannen i gata» å skaffe seg elbil. Når vi får etablert ladestasjoner på kjøpesentre og i sentrum, kan man plugge inn og lade en time. Slik det er i dag, er det ingen slike ladestasjoner i Elverum, og man er avhengig av å lade bilen hjemme i motorvarmerkontakta, sier han.

Artikkeltags