Voldelige rumenere pågrepet, mistenkt for tyveri av indrefilet og Omega 3-glass

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Politiet i Elverum pågrep lørdag kveld en mann i begynnelsen av 50-åra og en kvinne i 30-åra fra Romania. Det er mistenkt for å ha stjålet blant annet flere titalls kilo med indrefilet og flere hundre glass med Omega 3-kapsler fra flere norske dagligvareforretninger.

DEL

De to ble pågrepet i en dagligvareforretning i Elverum sentrum like før klokken 19.00 lørdag kveld, etter at de ansatte i butikken identifiserte de to som butikktyver.

– Det oppsto håndgemeng mellom de to og butikkens ansatte, men det er ikke kommet melding om at noen kom fysisk til skade i sammenstøtet, sier operasjonsleder Geir Rygh ved Hedmark politidistrikt.

Politiet kjenner bilen fra før

De to rumenerne ankom ifølge politiet butikken i Elverum i en bulgarskregistrert svart BMW.

– I bilen ble det funnet over 50 kg med indrefilet, langt over hundre glass med Møllers Omega 3-kapsler og diverse andre matvarer. Politiet har så langt ingen formening om hvilke butikker varene stammer fra, men politiet mistenker at varene stammer fra flere andre butikktyverier den siste tiden. Det er på det rene at mengden varer som befant seg i bilen er langt over det turister har med seg til privat bruk, slår Rygh fast.

Selv om politiet ikke vet konkret hvilke andre butikker de to rumenerne har besøkt, mener de basert på bæreposene matvarene lå i at det er snakk om flere norske butikker.

– Er de to kjenninger av norsk politi fra tidligere?

– Det er i øyeblikket litt usikkert, men vi kjenner bilen fra tidligere saker. Den er omhandlet i tidligere saker hvor det har blitt stjålet dyrt kjøtt i blant annet Søndre Buskerud og Romerike politidistrikter, svarer Rygh.

Ønsker kontakt med tyveri-utsatte

For å skaffe seg en oversikt over parets bevegelser, går politiet i Hedmark nå ut med en etterlysning.

– Vi ønsker å komme i kontakt med forretninger som mener at de har vært utsatt for tyverier den siste tiden, sier operasjonslederen.

Rygh kan ikke si så mye om parets framgangsmåte under tyveriet de nå ble tatt for, men opplyser at bilen ved tidligere anledninger skal ha blitt «gjemt unna» mens selve tyveriet har blitt gjennomført inne i butikkene.

– At dette er hederlige turister, det tror ikke politiet noe på, slår Rygh fast.

Blir avhørt søndag

De to ble lørdag kveld pågrepet av politiet i Elverum og satt i arresten i påvente av den videre etterforskningen i saken.

– Vil de to bli begjært varetektsfengslet?

– I første omgang vil de to bli avhørt i løpet av søndagen. Hva som vil skje videre vil en jurist ta stilling til i morgen, svarer Rygh.

Les også: Politiloggen lørdag 9. juni

Artikkeltags