Vurderer å relansere Soppen neste sommer

Ola Skar fra Oslo mener det er synd at Soppen skal rives. – Det er tredje gang jeg stopper her. Vi har kjørt forbi her mange ganger, sa han til Østlendingen i fjor sommer. På fanget har han sønnen Leon som koser meg is i sommersola.

Ola Skar fra Oslo mener det er synd at Soppen skal rives. – Det er tredje gang jeg stopper her. Vi har kjørt forbi her mange ganger, sa han til Østlendingen i fjor sommer. På fanget har han sønnen Leon som koser meg is i sommersola. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

23. april starter arbeidet med å rive det kjente landemerket Soppen ved Elgstua i Elverum. Daglig leder ved Elgstua, John Tømte, sier det er uaktuelt å flytte Soppen, men åpner nå for at Soppen likevel kan bli erstattet – i en litt annen form enn dagens.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

I fjor sommer skrev Østlendingen at det kjente landemerket Soppen ved Elgstua i Elverum sto i vegen for utbyggingen av Elgstua Hotell og at den etter all sannsynlighet måtte rives.

Mange håpet på flytting

Den gang ga mange av våre lesere uttrykk for at Soppen burde flyttes og bevares.

I mars bekreftet imidlertid daglig leder ved Elgstua, John Tømte, overfor Østlendingen at det kjente landemerket måtte rives. (pdf-dokument)

Å flytte Soppen slik vi kjenner den i dag er uaktuelt. Dermed er Soppens dager talte.

– Slik Soppen står i dag, egner den seg rett og slett ikke for flytting. Den har et reisverk av glassfibervegger, som rett og slett ikke lar seg gjøre å ta fra hverandre hele. Med dagens trafikk er videre drift av gatekjøkkenet i Soppen lite hensiktsmessig. Det er for lite, sier Tømte til Østlendingen.

– For trangt om plassen

Han begrunner også nedleggelsen av Soppen med dagens krav til drift, blant annet fra Mattilsynet.

– Det er rett og slett for trangt inne i Soppen. De ansatte har for liten plass. Skal vi følge lover og regler, holder den rett og slett ikke mål, sier Tømte.

– Mange reagerte da planene om riving ble kjent. Har dere fått mange reaksjoner på rivingen, etter at rivingsplanene ble kjent?

– Nei. Siden Østlendingen skrev om dette sist, har vi ikke fått noen tilbakemeldinger fra noen, sier Tømte.

Relanserer Soppen neste år

Selv om Soppen nå skal rives, er ikke alt håp ute for Sopp-entusiastene.

– Det nye hotellet står ferdig 1. juni 2013. Da skal det anlegges en ny lekeplass for ungene i tilknytning til hotellet. Vi får se om vi ikke får opp en ny lekesopp på denne lekeplassen. Det er jo litt vemodig å måtte rive Soppen, slik den står i dag, sier Tømte.

Dermed ser det ut til at Soppen «vil leve videre» på Elgstua – i en litt annen form i dag: Som et lekehus for ungene.

Elgstua består

Dagens Elgstua har totalt 1.084 kvadratmeter. Når nybygget står klart neste sommer, vil bruttoarealet øke med nesten 4,5 dekar gulvflate over seks etasjer. Det nye hotellet vil ha 98 rom og koste 120 millioner kroner.

– Den gamle Elgstua skal ikke forsvinne. Den vil fortsette å være et landemerke mellom Oslo og Trondheim, sier Tømte.

Se flere eiendomssaker her

Artikkeltags