Villsvin skutt i Sørskogbygda

FIKK DAMER OG MAT: Villsvinet som besøkte gården til Hans Jørgen Sæteråsen i Sørskogbygda fredag kveld fikk både mat og «kvinnfolk», etter at han hoppet inn til de to purkene på gården. – Han koste seg nok, så lenge det varte, sier Sæteråsen etter å ha skutt svinet.

FIKK DAMER OG MAT: Villsvinet som besøkte gården til Hans Jørgen Sæteråsen i Sørskogbygda fredag kveld fikk både mat og «kvinnfolk», etter at han hoppet inn til de to purkene på gården. – Han koste seg nok, så lenge det varte, sier Sæteråsen etter å ha skutt svinet. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Lørdag kveld hadde Hans Jørgen Sæter-åsen i Sørskogbygda besøk av villsvin hele to ganger. Andre gang ble dyret skutt, etter at det hadde hoppet inn og ut av grisehenget på gården. Skigarden rundt grisene måler drøye en meter i høyde.

DEL

Villsvinet som Sæteråsen og kona Therese hadde på besøk var med andre ord av det spreke slaget.

– Han var nok i god form ja. Vi har ikke veid det, men jeg vil anslå at det i levende live veide rundt 100 kilo, sier han.

Les også: Villsvinet «Bertor» engasjerer på nett, – Det var trolig mitt tamme villsvin som ble skutt søndag, Kjempevillsvin (142 kg) skutt i Våler

Besøk to ganger

Første gang villsvinet var på besøk hos Sæteråsen fredag kveld, var ved halv nitida.

– Da var det kona som gikk ut og fikk se det. Vi visste ikke da hva det var, annet enn at hun så at «det var et svart dyr» som var på besøk. Da kona fikk øye på det hoppet det ut av grisehenget hvor jeg har to purker gående, sier Sæteråsen.

Ved halv tolvtida om fredagskvelden var villsvinet tilbake i «grisebingen» på gården i Sørskogbygda.

– Da kom det ikke over skigarden igjen, sier Sæteråsen.

Han lykkes da å skyte dyret som nå ender opp på middagsbordet.

– Det er første gang, så vidt vi vet da, at vi har villsvin på besøk på denne måten. Det koste seg nok veldig, det fikk jo både «kvinnfolk» og mat hos meg. Så lenge det varte da, vel å merke, sier han.

Ingen ulv

Fredag kveld gikk det rykter om at det var sett ulv i området rundt gården til Sæteråsen.

Først trodde han og kona at det var nettopp den som hadde vært på besøk.

Men til slutt viste det seg at det var en teori som ikke holdt vann.

– Det var villsvin denne gangen, slår han fast.

Det er ikke første gang Sæteråsen skyter villsvin.

Forrige gang han gjorde det var under et besøk i Estland for flere år siden.

– Utrivelig dyr

Han forteller at dyret han skjøt i Estland var omtrent på samme størrelse som det han hadde på besøk på gården i helga.

– Det hører med til å ha gardsbruk å få besøk av dyr, men akkurat villsvin skal vi ikke ha i Norge. Det er et dyr det ikke er noe trivelig å møte på i mørket. Det har fæle tenner og framstår som en liten bulldoser, sier Sæteråsen.

Les også: Villsvinet «Bertor» engasjerer på nett, – Det var trolig mitt tamme villsvin som ble skutt søndag, Kjempevillsvin (142 kg) skutt i Våler

Artikkeltags