Vinden har blåst Christine Hals' veg de siste årene. I fjor dro hun til Los Angeles på USAs vestkyst for å studere filmmusikk.

Hun fikk etter hvert jobben med å synge i Disneys nyeste film Frozen – eller Frost som den heter på norsk.

– Vi fikk spille inn litt musikk sammen med de beste musikerne i Hollywood, de som spiller i de største og beste filmene. Den ansvarlige for orkesteret anbefalte meg til Christophe Beck (komponisten i Frost, journ.anm.) da han spurte om han kjente til norske musikere. Jeg fikk synge litt for han, og fikk etter hvert være med å skrive musikk og en norrøn sangtekst til filmen. Til slutt valgte de å bruke den norrøne teksten og tolkningen min, forteller Christine, som har tilbrakt mye tid i Elverum opp gjennom årene.

Hun er oppvokst i Drammen, men har vært i Elverum hver sommer og jul siden moren flyttet hit i 2005.

Kontrollerer snøen

I løpet av filmen vil publikum høre Christines stemme i flere scener i forbindelse med at Snødronningen kontrollerer snøen.

Hun er svært glad i snø og glad for å få muligheten til å være med på en film som er inspirert av Vinter-Norge.

– Jeg elsker snø! Mitt første orkesterverk heter faktisk Snø. Det er kjempekult å få lov til å kontrollere snøen, sier Christine.

Hamarsingen Anders Baasmo Christiansen har stemmen til rollefiguren Hans i den norske versjonen av filmen som har premiere første juledag.

Vil bli filmkomponist

Det er ingen tvil om at dette året har vært en «flying start» på komponistkarrieren til Christine.

Fra før har hun en master i musikkproduksjon fra Stockholm og har skrevet en rekke poplåter.

– Jeg har fått høre at poplåtene mine er filmaktige, og jeg har alltid blitt inspirert av det visuelle, forteller Christine.

Utdanningen i Los Angeles var dyr, og Christine var avhengig av stipender for å ha råd til å kunne begynne på utdanningen.

Hun fikk til slutt tre store stipender og kunne begynne å studere komposisjon i USA.

– Alt har pekt mot at jeg skal bli filmkomponist. Dette må være skjebnen. Jeg føler jeg har truffet riktig, når jeg får sånne bekreftelser på det jeg driver med, sier Christine.

Hun forteller at jobben med Frost har ledet til flere ting allerede, og hun kan avsløre at hun har nye prosjekter på gang, men vil foreløpig ikke ikke avsløre altfor mye.

– Jeg skriver sanger og forsøker å «pitche» de inn for Disney. Det er en drøm å komponere musikk for animasjonsfilmer, røper Christine.

– Dette er bare starten, jeg har fortsatt en lang veg å gå, slår komponisten fast.