Etter at Ungdomssymfonikerne med Håvard Gimse, Isa Katharina Gericke og Kjetil Støa som solister har gjort seg ferdig med sin avdeling under åpningsfesten, er det klart for lynrask «ombygging» av hallen.

Konsertsalen med storscenen for symfoniorkesteret og plass til 1.200 tilhørere, omgjøres til dansesal med musikken besørget av dansebandfylkets ubestridte veteraner.

– Da skal vi virkelig få testet teknikken, sier kultursjef Line M. Rustad.

Gjennom sju timer

Det slås stort på når flerbruksanlegget åpnes. Den offisielle åpningen 7. januar starter i foajeen med kulturelle innslag allerede klokka 18. Deltakere blir blant annet elever ved kulturskolen, som mønstrer med full bredde, både i kunstnerisk uttrykk og alder.

– Et spennende rom, her er det muligheter for overraskelser, smiler Beate Østbye. Som også tror at det kan skje saker og ting utenfor veggene.

Selve åpningsseremonien skal skje inne i konsertsalen, og leder over i konserten med Ungdomssymfonikerne.

Så kommer sceneskiftet, og deretter blir det mulig å få prøvd danseskoene.

Etterjulsgave

Billettprisene ligger nesten på sekstitallsnivå, med 220 kroner for begge tilbudene, og 120 kroner for dansefesten med Ole Ivars alene.

Ungdomssymfonikerne gir det samme programmet i Oslo Konserthus kvelden etter, der koster billettene 550 og 450 kroner. En billett til Ole Ivars julekonserter ligger på 315 kroner.

Billettene vil bli lagt ut til salg så snart salkartet er ferdig.

Mange er invitert

Det er sendt ut invitasjon til 331 gjester, med følge. I teorien forsvinner dermed halvparten av plassene i salen under åpningen og US-konserten.

Denne lista favner alt fra fylkeskommunale representanter, til veldig mange som har hatt med bygget å gjøre, samarbeidspartnere med mer.

Klokka 01 natt til lørdag blunkes det med lysene, og da kan folk ta bussen hjem. Bare for noen timers søvn, for også lørdag og søndag skal Terningen Arena innvies og åpnes på mange ulike måter, blant annet med håndball og turn.