Det er han og Film 3 som leder idékonkurransen som arrangeres under filmfestivalen Movies on War hvert år. Filmmanuset til «Kongens Nei» delte prispengene på 100.000 kroner med ideene til «Skuddene i Meymahne» i 2011.

Nå er alt klart for at «Kongens Nei» blir realisert som film i 2014, produsert av Paradox med Finn Gjerdrum i spissen. Erik Poppe skal være regissør. Filmen har et budsjett på drøye 40 millioner kroner.

Stort potensial

Produsent Finn Gjerdrum har lite å si om filmen ennå, han synes det er for tidlig. Men Inge Tenvik i Film 3 på Lillehammer, deler gjerne det han vet om filmplanene. Han er glad et manus fra Movies on War blir til film, og han har stor tro på at dette kan bli en ny storfilm.

– Det er ikke så mange norske filmer som har et så stort budsjett som 40 millioner kroner. Dette kan bli en ny seersuksess som «Max Manus» og «Kon Tiki». Dette er en historisk hendelse alle nordmenn har et forholdt til, og kan fort bli en film alle må ha med seg, sier Tenvik.

Skuespillerne ikke klare

Så vidt Tenvik vet er det ikke klart ennå hvem som skal spille hovedrollene i filmen som Kong Haakon og Kronprins Olav.

Men manusforfatter Jan Trygve Røyneland sa allerede i 2011 da han vant konkurransen at han gjerne vil at Kongen skal spilles av en danske, for eksempel Lars Mikkelsen.

Og at hamarsingen Anders Baasmo Chistiansen vil være perfekt som Kronprins Olav

Han sier dette ville være en drømmerolle. Men vil foreløpig ikke kommentere om han har fått tilbud om rollen.

Innspillingen av filmen vil foregå i Hamar, Elverum og Nybergsund, på kjente steder som Gaarder gård, Elverum Folkehøgskole og Kongeparken i Nybergsund.

Ringvirkninger

– Det er veldig hyggelig at filmfestivalen Movies on War gir slike resultater, og veldig spennende at det skal foregå filminnspilling i vårt nærmiljø i 2014, sier leder i Elverumregionen næringsutvikling, Knut Henrik Aas som også leder Movies on War. Han fortsetter:

– Filminnspilling i vårt område kan bidra til turisme og ytterligere næringsutvikling.