Det er helt sant, dette er ferie med stor F, vi kan ikke ha det bedre, sier Svein Støa fra Elverum. En av Taigaens aller største håndballildsjeler har akkurat måket samboer Tove Kordahl inn i campingvogna, som står på campingplassen ved enden av Framnesbrua i Brumunddal.

Akkurat i dag er de bare innom som snarest, og for å sjekke et par musefeller som står i vogna til et vennepar på Mjøsa Ferie og Fritidssenter, men så snart anledningen byr seg, sommer som vinter, reiser de til ferieparadiset hvor alt er mindre og mer trælete enn hjemme.

– Her har vi alt vi trenger, og mer trenger vi ikke, vi kan bare kose oss og slappe av, uten å tenke på alt som skulle vært gjort hjemme, sier Tove.

På samme campingplassen, med like flott utsikt mot Mjøsa, vinterferierer Linda Tronslien med døtrene Mathilde (7) og Mina (9), samt husbond Roy som pendler til og fra jobb i Hamar denne uka.

Her har vi alt vi trenger, og mer trenger vi ikke.

– Vi bor i Sørskogbygda og fant vårt ferieparadis her ved Mjøsa i 2007. Hit reiser vi så ofte vi kan. I sommer lå vi her i fire uker og koste oss, sjøl om det regnet ganske mye, sier Linda.

– Men vinterferie i ei nedsnødd campingvogn på mjøsstranda..?

– Helt topp! Mor og far har vogn ved siden av oss, søster og svoger er her ofte, tante og okel, og rundt oss er det mange ellers som vi har god kontakt med, sier Linda. Mina og Mathilde nikker ivrig.

– Vi gleder oss veldig til til å reise hit, og som regel er det andre unger her som vi kan være sammen med. Det er det som er så spennende, hvem andre som er her når vi kommer, sier Mina.