Dømt til fengsel i sexbildesaken

Av og
Artikkelen er over 7 år gammel

Elverum-mannen som skal ha lurt jenter til å sende seksuelle bilder av seg selv på mobiltelefon, er dømt til to års fengsel. Ett år og seks måneder gjøres betinget med en prøvetid på fire år.

DEL

Mannen i 40-årene fra Elverum ble fredag dømt i Sør-Østerdal Tingrett for å ha lurt til seg seksuelle bilder av jenter helt ned i 10 års-alderen.

Han dømmes til to års fengsel der ett år og seks måneder er betinget og med en prøvetid på fire år.

Les bakgrunnen: Erkjente seg skyldig i sexbilde-saken

Han dømmes også til å betale tre jenter 30.000 kroner i erstatning, samt 20.000 kroner i erstatning til to andre jenter.

Totalt ligger erstatningskravet på 130.000 kroner.

Erkjente straffeskyld på nesten alle

Mannen erkjente straffeskyld på alle bortsett fra ett tiltalepunkt da saken startet mot ham for to uker siden. 

Han erkjente bare delvis skyld på det siste tiltalepunktet der han skal ha fått en mindreårig gutt til å onanere seg selv under kommunikasjon med mannen.

Mannen erkjente likevel å ha mottatt nakenbilder fra gutten.

Tiltalte ble kjent skyldig også på dette punktet.

27 mindreårige jenter og en mindreårig gutt er fornærmede i saken der han har lurt jenter til å sende ham seksuelle bilder. Som betaling skal mannen ha gitt dem kontantkort til mobiltelefonen.

Forsett

Retten mener mannen klart har vist forsett i saken og at han har jobbet svært intenst for å få fatt i bilder av de mindreårige jentene.

I tillegg mener retten det er skjerpende ved straffeutmålingen at mannen har utgitt seg for å være en gutt på jentenes egen alder.

Mannen skal i løpet av seks måneder ha hatt 31.000 oppkoblinger med sin mobil til de mindreårige.

Han ble avslørt da moren til ei 13 år gammel jente oppdaget at datteren hadde fått over 200 meldinger fra mannen og dermed tok kontakt med politiet.

– En god dom

Domfeltes forsvarer, advokat Jostein Løken, beskriver dommen som falt i dag som god og velskrevet.

– Dommeren har gjort de riktige avveiningene når det gjelder mange av sakens forskjellige momenter. Dette er en riktig dom for min klient, sier han.

Domfelte vil med andre ord ikke anke saken inn for lagmannsretten.

– Han vedtok dommen på stedet og ønsker med det å gjøre opp for seg. Dette er et klart signal fra ham til de fornærmede i saken om at dette ikke skal gjenta seg, sier Løken til Østlendingen.

Artikkeltags