Fellesferien er i gang for fullt, og som trekkfugler på vinterstid, retter mange av oss snuta mot sydligere breddegrader.

Hos reiselivsspesialisten i Elverum, har det strømmet inn bestillinger fra reiseglade østerdøler i stort sett hele juni.

– De tre siste ukene har vært helt vanvittige. Nå har det imidlertid roet seg litt igjen, sier reisebyråsjef for Bennett Ferie/HRG Nordic i Elverum, Merethe Johnsen.

– Veldig gledelig

Hun kan opplyse om en stigning på 13 prosent på innsalgene i år sammenlignet med i fjor.

– Det har nok vært veldig populært for mange å bruke nettet til å bestille reiser, men vi har sett en tendens nå at flere kommer tilbake og benytter seg av reisebyråets tjenester, noe som jo er veldig gledelig.

– Hva er grunnen til det, tror du?

– Vi har jo litt flere innfallsvinkler enn nettbrukerne, blant annet det faktum at vi som jobber her har vært på veldig mange av plassene vi selger til kundene. Da er det også lettere å anbefale steder.

– Så dere er ikke redde for å bli en slags utdøende rase etter hvert, i og med at man kan bestille turer selv med noen enkle tastetrykk på internett?

– Absolutt ikke. Vi lever i beste velgående. Kanskje folk har blitt litt lei av å bestille på nettet og muligens kjøpe katta i sekken? undrer Johnsen.

Cruise-salget eksplodert

For den typiske kunden hos reisebyrået, er det i hovedsak reisemålene Tyrkia, Mallorca og Kreta som skiller seg ut.

Men i det siste har folk også blitt mer og mer glad i å reise til USA, og ikke minst med båt.

– Båtcruise selger som bare det. En av hovedårsakene er nok at cruiseferie har blitt mye mer prisgunstig enn tidligere. Det er ikke lenger forbeholdt rikinger og fintfolk, noe som jo var litt tilfelle før.

– Fortsatt ledige turer

Og for dem som ennå ikke har bestilt seg noen tur for sommeren, er det ingen grunn til å fortvile.

– Vi har fortsatt en del ledige plasser, men de beste går jo selvfølgelig først, avslutter Johnsen med et smil.

Vel vitende om at hun antakeligvis ikke har sendt sin siste østerdøl til varmere strøk denne sommeren.