Forlaget hennes, Ena, har barn i alderen ett til tolv år som målgruppe. Ikke bare skjønnlitteratur, men også sakprosa vil hun utgi digitalt.

– Hvorfor vil du starte et heldigitalt forlag?

– Vi vil gi ut noe på papir også. Men først og fremst digitalt. Jeg mener det er et hull i markedet der de andre forlagene ikke har et tilbud, som jeg vil forsøke å tette. Vi forbruker digitale medier i større grad, også «kidsa», smiler Jobraaten.

Hun vil ikke utdype hva som skjer når man tenker digitalt framfor papir, annet enn at uttrykket blir annerledes.

– Jeg har ett krav, og det er at alle bøkene skal være illustrerte. Jeg tror at barn trenger både tekst og bilder, og andre momenter. Mulighetene er mange digitalt, sier hun.

To manus er antatt

Jobraaten er født og oppvokst i Elverum, hvor hun bodde til hun var russ i 1989.

Senere har hun gått medielinja ved Oslo Lærerhøgskole, studert kunst og arkitektur i Roma, gått Westerdals og jobbet to år i reklamebyrå.

Siden 1995 har hun jobbet i forlagsbransjen. Der har hun vært markedsfører, redaksjonssjef og forlagssjef innen barneboklitteratur.

– Bakgrunnen din er bred og solid. Men digitalt barnebokforlag er ukjent farvann?

– Nei, det er det ikke. Jeg har spisskompetanse innen barnelitteratur. Jeg tror den er verdifull også innen digitale fortellerformer. Men det er klart det er skummelt. Og rart. Og innmari gøy, smiler Jobraaten.

Hun sa opp jobben på Cappelen Damm i mai, og har flyttet inn i samme lokaler som Dvnor i Oslo.

Dette er en bedrift som er eksperter på digital distribusjon av innhold, spesielt film. De har vært listet som gasellebedrift fire år på rad.

– Jeg kommer inn i et heldigitalt, ungt og spennende miljø, sier Jobraaten.

Tilgjengelig i 2015

Forlaget Ena, som er norrønt og betyr «ild» eller «eneste», ble registrert i Brønnøysundregistrene i august.

– Når er forlaget oppe og går?

– Jeg har begynt å ta imot manuskripter, to er antatt, og jeg ser for meg at innen sommeren 2015 er de første digitale utgivelsene klare. Er det noen i Elverum eller Hedmark som går med en barnebokforfatter i seg, eller har et manuskript liggende i skuffen, er det bare å ta kontakt, sier Kristin Jobraaten i Ena forlag.