Den tidligere overlegen er blant annet siktet for å ha forsøkt å presse 19 menn for totalt to millioner kroner. 13 av mennene skal ha utbetalt drøyt 500.000 kroner. Han skal blant annet ha forsøkt å presse en mann for 600.000 kroner, og lyktes i å få utbetalt 150.000 kroner.

Les også: – Presset tidligere venner og kollegerLegesaken ikke inn for Spesialenheten– Forholder meg ikke til begreper– Kan ikke ha vært aleneBekrefter voldtekt på sjukehuset

Tre av ofrene har status som mistenkt

– Totalt 19 menn er avhørt, og tre av disse har status som mistenkt. De har vært av oppfatning av at de har kommunisert med yngre jenter, forteller Thoresen.

Mennene er mistenkt for å ha sendt nakenbilder av seg selv til mindreårige jenter, noe som er straffbart.

Thoresen understreker at den siktede hedmarkingen ikke nødvendigvis alltid ga seg ut for å være yngre jenter på meldingene.

– Utpressingen har foregått på den måten at han har «feilsendt» meldinger til et større antall personer. Noen av disse har svart på tekstmeldingen, og det utviklet seg til en dialog. Lengre ut i forløpet sendte han mms-melding med nakenbilde, men det er ikke nødvendigvis av yngre jenter i alle tilfellene, sier Thoresen.

Utvidet siktelse

Nytt i siktelsen er også at en ny jente faller under voldtektsparagrafen. Det dreier seg altså om totalt sju jenter, i tillegg til jenta som han er siktet for å ha begått overgrep mot i forbindelse med en operasjon ved sykehuset i Elverum.

Den siktede mannen ønsker ikke å la seg avhøre av politiet på grunn av lekkasjer til pressen fra tidligere avhør. Men han har via sin forsvarer samtykket til fire nye uker i varetekt.