Gå til sidens hovedinnhold

Må vente på at Fylkesmannen i Hedmark får vurdert sin egen habilitet

Artikkelen er over 7 år gammel

10. juni sendte Thorbjørn Bakken den endelige klagen på behandlingen dattera Heidi fikk av helsevesenet, kommune og fylke før hun døde for to år siden. Han venter fortsatt på svar.

Thorbjørn Bakken sier at han hadde forventet at klagen i hvert fall skulle bli tatt på aller største alvor.– Men jeg har altså ikke hørt noe som helst. Det underbygger inntrykket som kommer fram gjennom vår historie. En arroganse og prestisjerytteri som vi ikke kan akseptere, sier Bakken.

Han sier han ikke hadde forventet noe raskt resultat i den komplekse saken, men hadde forventet informasjon om hvor saken ligger.

Vurderer habilitet

Boka «Overgriperne», den sterke beretningen om familien Bakkens kamp mot både sjukdom, lidelse, tap og sorg på den ene sida og mot feilbehandling, arroganse og brutale møter med helsevesenet på den andre.

Thorbjørn Bakken fra Langtjernåsen i Trysil, la boka som vedlegg da klagen til Statens helsetilsyn ble sendt.

Bakken mener at de som var ansvarlige for behandlingen av dattera Heidi, må stilles til ansvar. Heidi Bakken døde på Lillehammer sjukehus 11. august 2011, bare 41 år gammel.

Thorbjørn Bakken forteller at etter å ha sendt klagen til Statens helsetilsyn 10. juni, hørte han ikke noe før han 4. juli purret.

Hadde de mottatt klagen?
Svaret kom 12. juli; saken var oversendt Fylkesmannen i Hedmark for behandling.

– Klagen omfatter både fylkeslegen i Hedmark og fylkesmannen i Hedmark, så jeg ba Helsetilsynet om en redegjørelse rundt vurderingene om habilitet i brev av 16. juli. Svaret fikk jeg 22. juli og det fortalte meg at det er fylkesmannen sjøl som vurderer habiliteten. Siden har jeg ikke hørt noe, sier Bakken.

Burde være opplagt

– Vi skal ha et møte om Bakken-saken i dag. Det første vi skal ta stilling til er habilitetsspørsmålet, sier saksbehandler Kathrine Nordby hos Fylkesmannen i Hedmark.

Hun sier at hun kom hjem fra ferie forrige uke og at hun ikke har en anelse om hvor lang tid Thorbjørn Bakken må vente på en avklaring i forhold til habiliteten.

– Jeg mener det helt utrolig at Fylkesmannen i det hele tatt må bruke tid på å vurdere sin egen habilitet i denne saken. Det burde være helt innlysende. Fylkesmannen i Hedmark har hatt et årelangt forhold til saken og vært Trysil kommunes rådgivere. Videre har fylkeslegen støttet leger som vi har hatt saker med undervegs. Det er ikke holdbart at vi ikke engang kan føle oss trygge på at klagene våre blir behandlet på en ryddig måte, sier Thorbjørn Bakken.

Kommentarer til denne saken