Gå til sidens hovedinnhold

Fikk Kongens sølv

Artikkelen er over 13 år gammel

En overrasket og uvitende John Ludvig Skarpmo fra Trysil fikk i går overrakt Kongens fortjenstmedalje i sølv av Trysil-ordfører Ole Martin Norderhaug.

Send dine gratulasjoner
til Skarpmo nederst i saken

I går kveld arrangerte Osen skole- og ungdomskorps sommeravslutning på Osvang samfunnshus i Nordre Osen. På gjestelisten sto Østby musikklag og Nybergsund Jente- og Guttekorps.
Mangeårig dirigent for alle korpsene, John Ludvig Skarpmo, var uvitende om hva som skulle skje da ordfører i Trysil Ole Martin Norderhaug gjorde entré på scenen.

Rørt og overrasket

I går kveld fikk Skarpmo overrakt Kongens fortjenstmedalje i sølv av Trysil-ordføreren for sin mangeårig innsats for musikklivet i distriktet.
– Dette var moro og inspirerer virkelig til å stå på videre. Så lenge helsa holder har jeg ingen planer om å gi meg, sier en tydelig stolt og rørt Skarpmo.
Det er ikke ofte at to korps fra Trysil og et fra Åmot feirer sommeravslutning på denne måten sammen. Ikke engang korpsmedlemmene visste noe om det som skulle skje.
– Vi skulle gjerne hatt flere til stede her i kveld for å feire dette, men vi kunne jo ikke si noe om dette på forhånd, sier leder for Osen Skole- og Ungdomskorps Laila Odden.

Det begynte i 1962

Skarpmo begynte selv i Nybergsund Jente- og Guttekorps i 1962. Den gang som musikant. Siden har det bare rent på med forskjellige musikalske engasjement i hele fylket. Merittlisten er altfor lang til å få plass her, men strekker seg over et utall av instruktør- og dirigentjobber iblant annet for de tre korpsene han dirigerer i dag.
– Spørsmålet er jo når du får tid til å sove? spurte Norderhaug hvorpå Osvang samfunnshus kvitterte med en stor og hjertelig lattersalve til ære for Skarpmo.
Sammen med medaljen følger det et diplom underskrevet av Kong Harald.
– Fylkesmannen har bedt med om å overbringe hans varmeste gratulasjoner og samtidig opplyse om at du og kona om en tid vil bli invitert til Slottet. På den måten kan du takke Hans Majestet for medaljen selv, sa Norderhaug.

Satt stor pris på

Åmot-ordfører Ole Gustav Narud kunne ikke være til stede under gårsdagens overrekkelse, men ba Norderhaug uttrykke hvor stor pris Narud setter på arbeidet han legger ned i Osen.
Skarpmo sa for kort tid siden opp jobben som dirigent for korpset i Osen, men sa etter mye overtalelse ja til å fortsette et år til. Det var derfor korpsene trodde de var samlet for å feire nettopp dette.
– Det tok en ganske annen vending enn det jeg hadde regnet med på forhånd, sier Skarpmo.

Kommentarer til denne saken