Kaller ministeren <br>for en mafiaboss

Landbruksministeren mener at juleribba selges for billig i butikkene. Det får det ellers så blå partiet Høyre til å se rødt. (Arkivfoto)

Landbruksministeren mener at juleribba selges for billig i butikkene. Det får det ellers så blå partiet Høyre til å se rødt. (Arkivfoto)

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Landbruksminister Lars Peder Brekks (Sp) utstpill om en nedre prisgrense på juleribba har fått Kristian Tonning Riise (H) til å se rødt.

DEL

Tirsdag uttalte ministeren til NRK at det kunne bli aktuelt å sette en nedre prisgrense på matvarer.

Reagerer på lave priser

Utspillet kommer etter at norske dagligvareforretninger den siste tiden har solgt juleribbe svært billig. I Elverum har det vært mulig å få tak i juleribbe til rundt 18 kroner kiloen.

– Folk reagerer på at festmat er lokkemat i butikkene. Jeg har også sjøl reagert på denne ribbeprisen, sier Brekk.

Fylkestingskandidat for Hedmark Høyre, Kristian Tonning Rise, mener at Brekk med dette utspillet oppfører seg som en arrogant mafiaboss.

– Det er ikke Lars Peder Brekk som bestemmer hva den riktige prisen på ribbe er. Den riktige prisen er sammenhengen mellom det butikken vil ha og det kjøper vil betale, sier Riise.

Vil være økt salg foruten

Leder i Hedmark Bondelag hadde helst sett at juleribba ikke ble solgt så billig. Prisen på rundt 18 kroner kiloen fører til at de store matvarekjedene taper penger på å selge ribba.

– Det blir en verdsetting av festmaten som ikke står i forhold til den kvaliteten maten skal ha. Jeg har ikke noe imot økt salg, men i et lengre perspektiv er jeg usikker på om dette gagner oss. Slik sett skulle jeg vært dette økte salget foruten, sier Myki til statskanalen.

– Det er et absurd argument. Den eneste konsekvensen dette har for folk flest er at de sitter igjen med litt mer penger i lommeboka etter de har kjøpt julematen, svarer Riise.

Artikkeltags