Gå til sidens hovedinnhold

Glade elever på Montessori-skolen

Artikkelen er over 14 år gammel

De 32 Montessori- elevene i Åsnes stortrives på skolen etter to måneder. – Det er kjempefint her. Vi slipper lekser, men lærer mye likevel, sier glade elever.

I går hadde de uteskole og jobbet med spade, sag og kniv som de aldri skulle gjort annet.
– Fint å være så mye ute som vi er. Vi lærer mye av det også, sier elevene.
Og selvsagt er leksefri ekstra gjevt, for da kan ettermiddagene etter skolen også brukes ute.

Går seg til

Solør Montessori-skole startet én dag etter den vanlige skolestarten i Åsnes. Beskjeden om at det ble en godkjent friskole på Østsiden fikk man bare et par dager tidligere.
– Det har egentlig gått over all forventning. Vi får mange positive tilbakemeldinger fra foreldrene. De er ikke minst opptatt av at ungene er glade når de kommer hjem fra skolen. Slike tilbakemeldinger er det beste beviset på at vi gjør noe riktig, sier daglig leder ved Solør Montessori-skole, Morten Schei.
Han og de andre lærerne ved skolen har 32 elever fordelt på trinn 1 og trinn 2. På trinn 1 er det første-, andre- og tredjeklassinger. På trinn to er fjerde- og femteklassingene.
De fleste elevene kommer fra Østsiden-kretsen, tre er fra Sønsterud og tre fra Grue. Pågangen var en stund såvidt stor at man måtte sette inntaksstopp fram til 1. oktober.

Flere neste år

Morten Schei er ganske sikker på at det kommer flere elever til neste skoleår. Kanskje noen allerede over nyttår.
– Vi synes det var positivt mange som begynte her, all usikkerheten på forhånd tatt i betraktning. Jeg tror mange foreldre hadde både en plan a og en plan b der man hadde tenkt nøye gjennom hva man skulle gjøre. Foreldre kom hit med sine barn da det ble klart. Jeg tror det kommer flere henvendelser, i alle fall før neste skoleår starter, sier daglig leder Morten Schei.
Han regner med at noen sitter litt avventende på gjerdet for å erfare første året før man melder sine unger til Montessori-skolen.

Elevene trives

Han har klart inntrykk av at elevene trives på skolen, ikke bare fordi man slipper lekser.
– Vi ser at ungene trives og har det bra og lærer det de skal, nå på en litt annen måte enn før. Tilbakemeldingene fra foreldrene bekrefter dette, sier daglig leder Morten Schei.

Kommentarer til denne saken