Mann (80) døde etter å ha gått gjennom isen på Mjøsa

FUNNET I MJØSA: Mannen ble funnet i dette området. Bildet er tatt fra Hamar og ut mot Grefsheim gård (til høyre i bildet). Livet til mannen sto ikke til å redde. Klokken 20.00 torsdag kveld bekrefter politiet at mannen er død.

FUNNET I MJØSA: Mannen ble funnet i dette området. Bildet er tatt fra Hamar og ut mot Grefsheim gård (til høyre i bildet). Livet til mannen sto ikke til å redde. Klokken 20.00 torsdag kveld bekrefter politiet at mannen er død. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

En 80 år gammel mann ble torsdag ettermiddag meldt savnet etter en skitur på Mjøsa. To og en halv time senere ble mannen funnet i ei råk i Mjøsa. Torsdag kveld ble mannen bekreftet omkommet.

DEL

Mannen ble meldt savnet til politiet like over klokka 15.00 torsdag ettermiddag.

Han ble meldt savnet i området nordvest for Hamar sentrum, etter at han ikke kom hjem som avtalt fra en skitur.

Klokken 20.00 torsdag kveld bekrefter politiet at mannens liv ikke sto til å redde.

– Den savnede skiløperen som ble funnet i Mjøsa er bekreftet død etter at han ankom sjukehuset, sier operasjonsleder Jørn Akre ved Hedmark politidistrikt til Østlendingen.

Politi, ambulanse og brannvesenet rykket ut til stedet. Politihelikopteret og et Sea King redningshelikopter deltok også i leteaksjonen.

Ved 17.30-tiden ble mannen funnet av et Sea King redningshelikopter.

– Den savnede mannen ble funnet i ei råk i Mjøsa. Vedkommende ble funnet mellom Furuberget i Hamar og Grefsheim gård i Ringsaker, sier Akre.

Etter at mannen ble funnet og hentet opp av vannet, ble han straks fløyet til Oslo universitetssykehus, Ullevål – men livet sto altså ikke til å redde.

Hovedredningssentralen for Sør-Norge advarerer torsdag ettermiddag mot usikker og farlig is på Mjøsa.

Les også: Politiloggen torsdag 17. januar

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken