Gå til sidens hovedinnhold

Praktisk og morsomt å henge med på pc

Artikkelen er over 7 år gammel

– Hamars seniorsurfere er spydspisser i pc-bruk, og Hamar er stedet for digital utvikling!

Kursleder Morgan Fosstveit fra Evry la ikke skjul på at han er ekte hamarsing og svært stolt av å komme fra en by som ligger helt i tet når det gjelder data- og spillutvikling.

– Til og med pensjonister har spisskompetanse på pc-bruk her i byen! De setter kunnskap og kompetanse høyt, og det er bra for området vårt, la han til.

Yngre brukere sliter

Du skal ikke si Windows 8 høyt på mang en arbeidsplass før sukk og stønn gjenlyder nesten som et ekko, for jammen er det mange i yrkeslivet som sliter med å tilegne seg «flisenes fortreffelighet».

– Nede i venstre hjørne finner dere den magiske knappen! informerte Morgan Fosstveit sine modne og modige kursdeltakere på Windows 8/8.1-kurs i Hamar bibliotek 11. september. Fosstveit gikk gjennom hvordan Windows-knappen er nøkkelen til å bevege seg mellom metrosiden med «flisene», som app(likasjon) ene der kalles, og skrivebordet som de fleste pc-brukere kjenner og kan puste godt ut ved synet av innimellom at de velger vekk, henter inn og ordner den personlige «flislegginga» på sin Windows-startside.

Nettbank, iPad må til

Pensjonister som fikser sin egen økonomi gjennom nettbank, som tar med seg iPad og en ruter på hytta for å følge med på nyheter og som kan kommunisere med barnebarna via internett, de har det både morsommere og er mer tilfreds enn andre pensjonister, skal vi tro deltakeren på Hamar biblioteks seniorsurf-kurs.

– Pc gjør livet lettere rett og slett, og det er mye morsommere å holde seg oppdatert enn å sette seg bakpå i utviklingen, sier Jorun Brinck Nes (67).

– Hvilke nettbaserte funksjoner bruker du mest?

– Nettbank, e-post, iPad til nyheter og andre tv-programmer når jeg ikke har med pc, men på Facebook er jeg altså ikke, det har jeg ikke tid til!

– Jeg er på Facebook, men jeg bruker veldig lite tid der. Grunnen til at jeg fikk min første pc for et års tid siden, er at jeg ville begynne å skrive ned familiehistorien til barnebarna. Det er helt utrolig at jeg kan sitte hjemme og gå inn i arkiver og registre over hele landet og i andre land, sier Anne Marit Rem.

Kommentarer til denne saken