Gå til sidens hovedinnhold

Trafikkfarlig frodighet

Artikkelen er over 7 år gammel

Etter en fin og frodig sommer, er det på tide å rydde sikt for myke trafikanter i høstmørke kvelder.

Distriktsleder i Trygg Trafikk Hedmark, Marianne Mittet Solbraa, oppfordrer alle som har mulighet, enden de er forplikta av regelverk eller ikke, til å være med og bidra til trygg ferdsel for alle mjuke trafikanter nå før høstmørket kommer.

Parkerte sykkelen

Hamar Dagblad ringte Trygg Trafikk på oppfordring fra to syklister ved et busskur på Hamar Vest.

Begge har allerede parkert syklene for høsten på grunn av dårlig framkommelighet, noe som ikke minst skyldes en vel frodig vegetasjon, flere steder langs mye brukte veier i Hamar.

Avisa har blanta anna også fått tips om at Furnesveien inn mot byen fra området ved Texaco, kan være å betrakte som risikosport for syklister på vei til og fra jobb og skole.

Det er ett av flere eksempler, så det er bare å ta til seg Trygg Trafikks råd i hele byen.

Gi hverandre helse

Hvis vi følger rådet fra Trygg Trafikk, altså å gjøre en innsats for bedre sikt langs veiene, uten pekefinger og pålegg, kan det antakelig ha en hyggelig bieffekt:

Folk i Hamar kan kjenne på at vi tar vare på helsa til hverandre.

De to syklistene ved busslomma, kan gå tilbake til sykkelbuene sine og tråkke i stedet for å sitte seg til jobben ennå i mange, mange uker før hålka gir dem en skikkelig unnskyldning for å ta bussen til byen i stedet.

For ikke å snakke om alle andre som kan bli frista til å begynne å bruke sykkel eller gå til fots hvis det oppleves tryggere enn før!

– Del veien!

Statens vegvesen har utarbeida informasjon (krever Acrobat Reader) med eksepler på hvordan hekker skal klippes og trær skal stusses for at alle skal kunne ferdes trygt langs offentlige veier.

Derfra har vi saksa dette avsnittet blant flere, godt illustrerte situasjoner der det er på tide med trimming av trær og busker:
«Hvis du har trær ut mot veg, fortau og gang- og sykkelvei: «Greiner må ikke henge lavere enn 5 meter over vegbanen. Over fortau og gang- og sykkelveg må ikke greiner henge lavere enn 3 meter. Eieren av trærne er ansvarlig for fjerning av greiner som faller ned»

Kommentarer til denne saken