Gå til sidens hovedinnhold

40.000 tabletter - 100 leger kontaktet

Artikkelen er over 7 år gammel

Ikke mindre enn 100 leger er kontaktet etter at en kvinne fra Hamar er siktet for uttak av narkotiske stoffer på falske resepter.

Det er NRK.no/ho som melder om saken.

Kvinnen er siktet for å ha fått ut 40.000 narkotiske tabletter på falske resepter. Politiet fikk inn en anmeldelse i saken fra et apotek i Hamar, og fant flere hundre pilleesker hjemme hos kvinnen.

– Det har vært saker som gjelder uthenting av tabletter på falske premisser tidligere i Hamar-området, men av det omfanget her har jeg ikke sett noe lignende, sier politiadvokat André van der Eynden til NRK.

Til eget bruk

Kvinnen nekter straffskyld og har forklart at tablettene var til eget bruk.

– Hun har vært helt kategorisk på at hun ikke har solgt noen medikamenter, og stiller seg uforstående til siktelsen som foreligger. Hun har innrømmet å ha medikamenter til eget bruk, men har ikke innrømmet noe form for straffskyld for dette forholdet, sier hennes forsvarer Bjørn Philipson.

Nå har politiet kontaktet omtrent 100 leger på Østlandet. Navnene har kommet opp etter undersøkelser av eskene som ble funnet hjemme hos kvinnen. Målet er å få avklart hva slags kontakt kvinnen har hatt med disse legene.

– Vi har konstatert at det er veldig mange leger, og veldig mange steder det er hentet ut legemidler. Hvordan hun har fått dette konkret til, og hvordan systemet og sikkerhetsnettet for dette er ønsker jeg ikke å uttale meg noe nærmere om, sier van der Eynden.

Falske resepter

Til NRK sier fylkeslege i Hedmark, Trond Lutnæs at det er vanskelig å forstå at kvinnen skal klart å ha kontakt med så mange leger.

Politiet mener at kvinnen har brukt falske resepter, og Lutnæs bekrefter at det er mulig å lage resepter som ser ekte ut.

– Apotekene skal jo se etter at reseptene ser ekte ut, men med moderne fargekopimaskiner så er det ganske utrolig hvor like en kopiert og ekte resept kan være. Det hender seg nok at reseptene går igjennom kontrollen uten at det blir oppdaget, sier Lutnæs til NRK.

Kommentarer til denne saken