(Hamar Dagblad)

- Vi gleder oss sånn til åpningen av IKEA Ringsaker at vi ikke klarer å vente! Derfor inviterer vi nå til tjuvåpninger av varehuset frem til vi åpner dørene 19. mars. Siden varehuset ikke er helt ferdig ennå, har vi bedt om litt hjelp fra nabolaget, og heldigvis er det rikelig med både hjerterom og husrom her på innlandet, sier varehussjef Jens Listrup.

SE BILDER:

Bildeserie

IKEA tjuvåpnet på soverommet til Eli

Da IKEA gikk ut å ønsket folk til å melde seg på konkurransen om å få være med på tjuvåpningen, så meldte hele 3000 husstander i Hedmark og Oppland seg på.

Interessen var enorm.

Får pusset opp rom

Eli Nyborg var en av de som ble trukket ut. Hun bor i en leilighet i Børstadalléen på Hamar, og sist lørdag inviterte IKEA både presse og publikum inn på soverommet til Eli.

Som takk pusser IKEA opp hele rommet de får låne av hver enkelt. Hos Eli var valget enkelt.

– For Eli var skapplass den store utfordringen. Hun har alltid drømt om et mykt og personlig soverom, men ikke fått det til fordi soverommet har blitt brukt som lagringsplass for alt fra klær og sko til rengjøringsutstyr og arkivbokser. Vi har jobbet med å få til plasseffektive og funksjonelle løsninger, og en mer avslappende atmosfære med nøytrale, varme farger. Det synes vi at vi har fått til, og vi håper og tror at grepene vi har gjort vil være til inspirasjon for dem som kom på tjuvåpningen, sier Listrup.

Takknemlige

Tjuvåpningen hos Eli var den andre i rekken. Helgen før tjuvåpnet IKEA Ringsaker kjøkken- og stueavdelingen sin hos Martine Brustad på Lillehammer, og kommende helg får folk mulighet til å få en ”prøvesmak” på markedshallen hos Gunnar Aakrann Eek i Elverum og baderomavdelingen hos familien Langedrag på Gjøvik

– Vi er utrolig takknemlige for den gjestfriheten folk har vist oss. Ikke bare korter tjuvåpningene ned ventetiden frem mot åpning, de gir oss også verdifull innsikt i hvilke hjeminnredningsutfordringer som finnes her på innlandet. Det gir oss et veldig godt utgangspunkt for å kunne hjelpe enda flere når varehuset åpner 19. mars, sier Listrup. enda flere når varehuset åpner 19. mars, sier Listrup.

Var spent

– Jeg var litt spent i forkant på om det kom til å dukke opp noen utover dem jeg kjenner – det er jo ikke sånn at man vanligvis bare kommer inn døra hos folk uten å ha blitt invitert. Det var ei fra naboblokka som sa det også, at hun syntes det var rart å bare komme hjem til noen på den måten. Men det har vært veldig gøy å ha så mange på besøk, og de som tok turen sier at de ble positivt overrasket, sier Eli Nyborg.

– Det var fantastisk å se reaksjonene til dem som var innom! Folk var imponert over hva man hadde fått til på liten plass. Vi vet at det er en utfordring for mange, så det var noe av det viktigste vi ville demonstrere i dag. Samtidig som det er en veldig hyggelig måte å bli kjent med vår nye naboer på, sier Louise Krook, avdelingsleder for soveromavdelingen på det kommende IKEA Ringsaker.