– Klart det hadde vært moro også å bli Miss Universe, men bare det å få med seg alle opplevelsene og alle de spennende menneskene jeg skal møte framover, under forberedelsene til finalen, det er stort for en 18 år gammal jente fra Stange og Hamar, det, sier Elise, og vinker blidt til to nybakte fans på Koigen i Hamar.

Brage Skancke (10) og Fabian Lie (9) rusler bortom, og Brage spør, litt sjenert, det er du som er Elise, ikke sant, og du kan bli Miss Universe?

Elise nikker.

Om det er greit at gutta får tatt et bilde av seg, sammen med Miss Norway som kanskje blir Miss Universe?

Elise nikker igjen, og smiler.

Elise Dalby Grønnesby fra Stange og Hamar, Miss Norway og kandidat til tittelen Miss Universe
MISS NORWAY: Elise Dalby Grønnesby fra Stange og Hamar, Miss Norway og kandidat til tittelen Miss Universe, på Koigen i Hamar med minnesmerket over dem som døde på Utøya bak. Broren hennes, Andreas, døde der 22. juli i 2011.

Allerede den natta Elise vant den norske finalen, forrige helg i Kragerø, kom meldingene, telefonene og mailene fra folk som ville gratulere. Modellbyråer har også vist interesse.

– Hvordan ble du Miss Norway..?

– Det, sier Elise, er en ren tilfeldighet. Jeg har gått Norsk Frisør-, Hud- og Stylistskole (NFHS) i Hamar, og i februar deltok vi på messa Health-, Fitness & Beauty (HFB) 2014 på Telenor Arena. Der var det en kar som stakk til meg et visittkort, og sa at jeg burde melde meg på Miss Norway-konkurransen, og at jeg burde bli modell.

– Og du gjorde som han sa?

– Ja, sier Elise, og ler, hun gjorde det, for drømmen om å bli modell har vært der en stund, og familien klappet og applauderte for Elise i konkurransen om å bli Miss Norway og kanskje også Miss Universe.

– Kjæresten din, klapper han også..?

– Å ja, Robert, med etternavn Vestbakken Olsen, klapper og er så stolt av meg, så, sier Elise, og smiler bredt.

130 jenter var med og kjempet om Miss Norway-tittelen. 12 fikk gå på catwalken, og fem havnet i finalen.

– Her ble det «runner up», altså at vinneren ble presentert fra femteplass og oppover. Da det var to igjen, og jeg ennå ikke var nevnt, skjønte jeg at jeg kunne vinne. Du kan ikke forestille deg hvor spennende det var, sier Elise.

På Koigen, der vi står nå, ser vi over på minnesmerket over dem som døde på Utøya. Bror til Elise, Andreas Dalby Grønnesby, døde der 22. juli i 2011.

– Andreas og jeg sto hverandre nær. Det var fryktelig å miste en bror på denne måten, og det som skjedde på Utøya er en sorg som vil følge meg resten av livet, men for meg og familien min har Miss Norway-kåringen og Miss Universe-kandidaturet vært et lyspunkt, etter mange tunge stunder, sier Elise.

Varm, inkluderende, seg sjøl hele tida og ei jente som bryr seg om hvordan andre har det, hører vi, om Elise.

Nå skal Elise nyte sommeren og forberede seg på Miss Universe-sirkuset.

– Til høsten blir det Trondheim og fotterapistudier, jeg gleder meg til alt, sier Elise.