– Vi har ikke gjort noe ulovlig

Vegar Bjerke

Vegar Bjerke Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Sjur Lothe Larsen og Vegar Bjerke hevder de ikke har gjort noe galt.

DEL

– Denne saken er helt vanvittig. Det føles som å bli siktet for et mord du ikke har begått, sier Sjur Lothe Larsen, som var daglig leder i Yacom Telesales. Han er opprørt over oppslaget i VG på lørdag, der han og Vegar Bjerke kobles til et nyhetsoppslag om at nødhjelpspenger gikk til bensin og mat på Hamar. 

LES SAKEN: Vegar Bjerke i nødhjelpsskandale

Vet du noe om denne saken? 
Send e-post: redaksjonen@ostlendingen.no
eller ring: 624 00000

Heksejakt

– Jeg blir fremstilt som en bedrager. De antyder at jeg har brukt kortet til en humanitær organisasjon, at jeg har fått en stor personlig vinning på dette. Men jeg har ikke spist en pizzabit på en humanitær organisasjons regning, sier Bjerke til aftenposten.no.

Lothe Larsen karakteriserer saken som en heksejakt, og liker ikke måten Vegar Bjerke er uthengt på.

– Vegar har aldri hatt noe med den daglige driften å gjøre. Dette er helt vanvittig, gjentar han.

Advokat Hans Bogsti fra Stange ble oppnevnt som bobestyrer da Yacom Telesales ble slått konkurs før jul i fjor. Han presiserer overfor Ostlendingen.no at hans poeng er at størsteparten av pengene som er samlet inn ikke har gått til formålet. Dette reagerer han sterkt på. 

– Jeg sitter ikke med tall som sier at Bjerke og Lothe Larsen har beriket seg på noen måte, sier Bogsti.
 

Naturlig forklaring

Vegar Bjerke forklarer at pengene som er gått til hans aksjeselskaper, har en helt naturlig forklaring.

– I Yacom, som gikk konkurs i fjor, tok vi på oss oppdrag fra organisasjoner som spurte oss om vi kunne bygge opp en medlemsmasse. Det er ganske stor forskjell på å selge til eksisterende medlemsmasse og bygge opp nye. Disse organisasjonene var nye. Det som er viktig da, er at det i det første året i en slik innsamling er veldig arbeidskrevende å få inn medlemmer og penger. Ergo går store deler til callsenteret for å dekke inn de utgiftene vi har, sier Bjerke.

– Vi har lønnede folk som sitter med fast timelønn som ruller uansett om de får salg eller ikke. På det meste hadde vi rundt 200 ansatte, vi hadde lønnskostnader på 2,4 millioner i måneden. Selv tok jeg ut beskjeden lønn og har ingen formue, sier Bjerke.
 

På VGs forside slås det fast at Bjerke er under etterforskning. Bjerke sier han selv har kontaktet politiet og fått opplyst at det ikke foreligger noen anmeldelse mot ham. Han understreker at han selv ikke har vært involvert i det humanitære arbeidet.
 

Vil motbevise

– Vi vil nå bruke alle ressurser for å få klarhet i dette og vise at tallene som VG presenterer ikke stemmer, sier Lothe Larsen. Han hevder de ikke har gjort noe ulovlig.

Han setter spørsmålstegn ved hvor summene som presenteres kommer fra.

– For eksempel hevdes det at nesten tretti millioner kroner ble tilbakeført til telesalgfirmaene våre, men vi har aldri omsatt for så mye. Bobestyreren burde kommet rett til oss istedet for å gå ut media.

– Hamar er en liten by og alle har en kommentar til denne saken. Vi håper på å kunne fortsette å vise oss ute blant folk. 

Revisor fra Elverumsfirma

ERGO revisjon og rådgiving AS i Elverum er oppført som revisor for telesalgsvirksomhetene Prodialog AS og Kløver 2 AS, der Sjur Lothe Larsen og Vegar Bjerke er henholdvis daglig leder og styreformann.

Revisjonsfirmaet eies av Stein Antonsen, Øyvind Rønsberg, Hans Roger Granrud og Jan Åge Gjerstad. 

– Grunnet taushetsplikt, har jeg ingen kommentar, sier Jan Åge Gjerstad til Ostlendingen.no. 

Artikkeltags