Gå til sidens hovedinnhold

Har overtatt Østsiden

Artikkelen er over 15 år gammel

Solør Montessori har tatt over Østsiden skole i Åsnes. Nå blir det diverse virksomheter fram til neste høst og start med Montessoriskole.

- Vi har vært i kontakt med utdanningsdirektoratet og fått signaler om at vi skal få svar på søknaden vår i løpet av oktober. Det hørtes positivt ut, så vi forventer at vi får et positivt svar. Det betyr i så fall at det blir start på Solør Montessori-skole fra skolestart høsten 2006, opplyser Ingrid Bjerke-Matsson.

Trenger 40 elever

Man trenger 40 elever til en slik skolestart for å få det hele til å gå rundt. Det kom inn 74 søknader under søknadsrunden i vår da man ennå hadde håp om skolestart allerede i høst. Da kom 55 av søknadene fra Østsiden krets. Resten var fra andre kretser i Åsnes, Våler og Grue.
- Vi kan nok ikke forvente at alle som søkte den gang og nå har startet ved andre skoler, kommer til Østsiden igjen. Men vi tror at det ikke skal bli vanskelig å nå de 40 elevene vi må ha, sier ildsjeler i prosjektet, Ingrid Bjerke-Matsson, Carmen Bjørvik og Ann Cathrin Martinsen.
De har ellers godt håp om at en Montessori-barnehage skal komme i gang fra nyåret og bidra til nødvendige inntekter.
Ikke frykter de heller at den nye rødgrønne regjeringen vil stoppe en Montessori-skole i Solør.
- Nei, ikke i hele tatt. Det er først og fremst de helkommersielle skolene på videregående nivå de er skeptiske til.

Mest mulig bruk

20. oktober skal man ha det første arrangementet i gymnastikksalen ved Østsiden skole. Da vil kretskomiteen som jobber med utleie presentere det man har på blokka så langt.
- Utleie av gymnastikksalen til trening, kurs, seminarer og annet er skolen åpen for nå i påvente av skolestarten, sier Bjerke-Matsson.
Ellers vil det bli innkalling til dugnad på skolen. Man skal gå over det meste og kartlegge det som må gjøres. Det er ting som oppussing av møbler man har sikret seg, og annet forefallende. Man regner med at dugnadsiveren skal være stor og god, som den alltid har vært i kretsen når det gjelder skolen.
- I tillegg tar vi gjerne imot mer utstyr som blir til overs når noen fornyer kontorene sine. Datamaskiner, lamineringsmaskin, ja, det meste har vi behov for, sier ildsjelene.

Kommentarer til denne saken