– Jeg synes det har vært en kjempehelg for både ledere - og speidere ikke minst, sier voksen leder for Mjølner speidergruppen Bjørnepatruljen, Roy Arild Rugsveen.

Bjørnepatruljen kom på 16. plass, som er en høy plassering blandt de 119 konkurrerende patruljene. Rugsveen sier at speiderne har trivdes med varierte oppgaver under Norgesmesterskapet.

Varierte oppgaver

– De har hatt noen praktiske oppgaver hvor den ene var å lage dampfløyte med et elektrikerrør. Den andre leverte de inn klokken ett i natt. Da skulle de lage fiskestang med fiskesnelle. Så da måtte de sage og spikke slik at de fikk ei snelle. Dessuten var det konkurranser i orientering, teori og matlaging, sier Rugsveen.

Røros' Gaupepatruljen kom på en sjetteplass, Elverums Bjørner kom på en 16. plass, og Løtens Bæverpatrulje kom på 25. plass.

Samarbeid

– Vi er ganske fornøyde, sier Stine Pedersen Brunvold (14) for Løtens Bæverpatrulje.

Hun og resten av Bæverpatruljen synes Norgesmesterskapet har vært morsomt og lærerikt, og de fikk prøvd seg på mange forskjellige oppgaver. Evnen til å samarbeide også høyt verdsatt hos speiderne.

– Patruljedrift, gjorde vi det best på! Det vil si hvordan vi jobber sammen, at vi er flinke og samarbeider, og at vi hører på patruljeføreren, sier hun.'

Speiderne har under mesterskapet fått prøvd seg i mange forskjellige disipliner, og både Bjørne- og Bæverpatruljen mener at det har vært en vellykket helg.

– Heldigvis bedret regnet seg, for på lørdagen var det regn og vind. I dag har det vært ganske bra vær – med glipper av sol, sier Rugsveen.

Slitne etter helgen

Alle speiderne har fått prøvd seg med forskjellige typer vær, og de har bodd i lavo i helgen og lagd all maten selv. Det er dermed ikke fritt for at de er litt slitne i dag.

– Det var ganske slitne speidere vi lempet inn i bilen før i dag. Det var ganske stille i bilen i 2 timer, men nå har det begynt å løsne litt, ler troppslederen.

Av 119 konkurrerende patruljer sikret dermed alle Hedmarkspatruljene seg gode stillinger på resultatlisten.