Heggelund Åsnes-ordfører med friskt mot

KOMMER OG GÅR: Venstres Lars Petter Heggelund (til høyre) overtar etter Ap's Frank Bjørneseth som Åsnes-ordfører.<I>Arkivfoto: Sverre Viggen</I>

KOMMER OG GÅR: Venstres Lars Petter Heggelund (til høyre) overtar etter Ap's Frank Bjørneseth som Åsnes-ordfører.<I>Arkivfoto: Sverre Viggen</I>

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

– Dette har gått fort. Venstre stilte liste i siste liten. Nå sitter vi der. Jeg går helt klart til ordførerjobben med friskt mot, sier Lars Petter Heggelund.

DEL

Han fikk beskjeden på forretningsreise i Tyskland i går kveld: Senterpartiet hadde så godt som enstemmig falt ned på den «blå siden», og valgt samarbeidet med Pensjonistpartiet, Frp, Venstre og Høyre.

Glad for enighet

– Jeg er glad for at det ble så bred enighet om dette i Sp. Vi hadde en god følelse, og når medlemsmøtet i partiet nå slo det hele fast med så klar margin som 13-1, er det betryggende, sier Heggelund.
Han synes ting har gått fort siden Venstre i siste liten stilte liste til kommunevalget i Åsnes,
– Vi hadde selvsagt håp om å bli representert, men fra det til å havne i denne posisjonen er det et langt skritt. Én ting er å være på sidelinja å foreslå endringer, noe annet blir det å skulle sitte der, sier Venstre-politikeren.
– Er det slik at du angrer litt?
– Nei, vi kan ikke angre på noe som har gått så bra. Men jeg trenger selvsagt litt tid på å sette meg inn i det hele. En stor utfordring er det også med hensyn til bedriften (Klubben AS) der vi har utvidet og ansatt flere. Men dette ordner seg, sier den nye Åsnes-ordføreren.

Bedre service

Ett av de store målene for Heggelund er at innbyggerne i Åsnes skal oppleve en enda større og bedre servicegrad fra kommunalt hold.
– Den har ikke vært dårlig. Men Åsnes kom litt dårlig ut på den siste målingen. Og ettersom dette er veldig målbart, er det greit å ta tak i det. Viktig blir det også å videreutvikle den enorme ressurs de ansatte i Åsnes kommune er, sier Lars Petter Heggelund.
Han føler at så vel valgresultatet som prosessen i etterkant har vist bred støtte til et skifte. Og at alle partier er innstilt på å gjøre en skikkelig jobb framover.

Artikkeltags