Her lurer Kenneth (41) svindleren fra «Microsoft» trill rundt

Artikkelen er over 4 år gammel

Da Kenneth Sundvoll fra Elverum fikk en telefon fra noen som utga seg for å være Microsoft fredag morgen, tok han saken i egne hender. Ved å bruke deler av teksten fra artisten Adeles store hit «Hello» gjennom samtalen, ble resultatet en hysterisk video!

DEL

– Det hele startet da jeg fikk en telefon på jobb fredag morgen. Det så ut som et helt vanlig norsk mobilnummer som ringte, men jeg hørte med en gang at det var noe svindler-greier. Personen i andre enden utga seg for å være Microsoft (amerikansk programvareselskap, journ. anm.), men hele hensikten var at vedkommende sannsynligvis skulle ta over pcen min og låse den, for så og kreve kredittkortinformasjon for å få låst den opp igjen. Men jeg jobber selv i IT-bransjen, så det skal noe til å lure meg på denne måten, gliser Sundvoll til Østlendingen.

Se den hysteriske videoen av Kenneth som lurer «Microsoft» i videovinduet!

41-åringen jobber nemlig som bedriftsrådgiver for Telenors ledende bedriftskanal Nordialog i Hamar, og vet godt hva som er svindel og ikke.

– I tillegg leser man jo ofte om slike typer svindler i mediene også, så det var ganske enkelt å avsløre de, sier elverumsingen med et smil.

Kenneth «Hello» Sundvoll

Og da «Microsoft» ringte fredag morgen, visste han akkurat hva han skulle gjøre.

LES OGSÅ: – Dette er ren og skjær svindel. Ikke betal regningen!

– Den «Hello»-greia er en ting jeg har hatt gående lenge, for hver bidige gang jeg setter meg inn i bilen og skrur på radioen eller andre steder, så kommer den låta. Da passer jeg på å filme med sangen i bakgrunn på Snapchat, og sender rundt til alle jeg kjenner. Nå kalles jeg bare Kenneth «Hello» Sundvoll blant enkelte av vennene mine, sier han lattermildt før han fortsetter:

– Og siden jeg nå kan sangen nesten utenat, så tenkte jeg at jeg kunne dra ei strofe her og der, og da «Microsoft» ringte fikk jeg en glimrende anledning til nettopp det. Han i andre enden snakket jo engelsk, så da passet det jo perfekt!

Lurer gjerne igjen

Dette var for øvrig første gang elverumsingen har lurt en svindler via telefon på denne måten, men skøyeren er ikke fremmed for å gjøre noe lignende i framtida.

LES OGSÅ: Advarer mot «norske» Microsoft-svindlere

– Jeg har heldigvis vært lite plaget med akkurat dette her, så hele denne greia var noe jeg tok på sparket der og da, men du skal ikke se bort ifra at jeg kanskje kommer til å lure noen andre som prøver seg, sier Sundvoll lurt.

Artikkeltags