Høl i hue å utrydde ulven

Lars-Erik Lie i foreningen Bygdefolk for rovdyr mener forslaget om å utrydde ulven er helt helt høl i hue. – Ulv er ulv, mener han.

Lars-Erik Lie i foreningen Bygdefolk for rovdyr mener forslaget om å utrydde ulven er helt helt høl i hue. – Ulv er ulv, mener han. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Leder Lars-Erik Lie i foreningen Bygdefolk for rovdyr karakteriserer forslaget om fri jakt på ulv fra landbruksminister Trygve Magnus Slagsvold Vedum (Sp) slik: Høl i hue!

DEL

– Jeg er ikke overrasket over forslaget, men jeg er sterkt uenig, sier Lie, som synes blir helt feil å sammenligne ulven med mårhund. Han er lite imponert over faktakunnskapen til Vedum og meningsfellene i Sp vedrørende ulv.

– Ulv er ulv. Det blir bare tull å snakke om russerulv, mener han. Bygdefolk for Rovdyr jobber for levedyktige bestander av alle de store rovdyrene og rovfuglene i Norge.

Heller ikke stortingsrepresentant Karin Andersen (SV) setter særlig pris på ulveforslaget.

– Dette er helt uaktuell politikk for oss, og det bryter klart med rovdyrforliket på Stortinget. For SV er det ikke aktuelt med fri jakt på en truet dyreart, slår hun fast. Hun synes derimot ikke det er noe problem at Vedum fronter en slik sak selv om han sitter i regjeringen.

– Jeg er liberal når det gjelder hva hvert enkelt parti diskuterer i sine programprosesser, sier hun.

Leder Knut Arne Gjems i NJFF-Hedmark er derimot positiv til Vedums utspill. Han mener det er positivt at forvaltningen av ulv igjen blir satt på den politiske dagsordenen. NJFF-Hedmark jobber for å oppheve ulvesonen. Gjems vil derimot ikke svare på om han er enig i Vedums ønske om fri jakt på ulv.

Han sier det er et tema som skal diskuteres på landsmøtet i NJFF senere i høst.

Artikkeltags