Gå til sidens hovedinnhold

I gang igjen med Bjølseth- service

Artikkelen er over 14 år gammel

Fire ansatte tar over.

Fire tidligere ansatte har leid 2.000 kvadratmeter i lokalene etter Bjølseth Caravan på Jømna og startet selskapet Jømna Caravanverksted & Deler AS.

Vidar Rødsjø (34), Tommy Sørlie (36), Espen Sørlie (33) og Aslak Knutsen (59), henholdsvis tidligere servicesjef, servicearbeider, innkjøpssjef og sjef for delelageret ved Bjølseth Caravan som gikk konkurs i september, har gått sammen om det nye selskapet hvor de foreløpig også er de eneste ansatte. På eiersiden finner vi også Tore Willy Ringstad og Rune Skjærmoen. Det nye selskapet er allerede i gang med service på vogner som sto i kø for reparasjon da Bjølseth-styret gikk til skifteretten og begjærte opphør i september.
– Vi er selvfølgelig svært glade over at vi har klart å få på beina det nye selskapet slik at det igjen er drift i lokalene etter Bjølseth, sier Espen Sørlie. Han vet at gleden deles av alle Bjølseth-vogn-eierne rundt omkring i landet som plutselig sto uten et servicetilbud.
.

Takker KABE

De fire takker caravanselskapet KABE med direktør Alf Ekstrøm for den hjelpen de har fått i oppstartfasen.
– KABE kjøpte rettighetene til Bjølseth-navnet og hentet også utstyr her som vi var avhengige av for å kunne drive service og reparasjoner. Vi har fått tilbakeført det utstyret vi trengte og har for øvrig hele det tidligere delelageret til Bjølseth, sier Vidar Rødsjø.
– Hvor mange Bjølseth-vogner ruller i dag ute på veiene?
– Det vet vi ikke sikkert, men det er produsert rundt 16.500 Bjølseth-vogner siden starten i 1954. Antakelig ruller 12.000 av dem fremdeles, forteller Aslak Knutsen. – Ei Bjølseth-vogn fra 1985, den annonseres i dag som "nesten ny". Alle Bjølseth-vogn-eiere over hele landet er nå sikret deler, service og reparasjoner på vognene sine. I tillegg vil vi være caravanverksted også for andre merker, sier Knutsen.

Stor lettelse

Vidar Rødsjø forteller om mange positive meldinger fra Bjølseth-vogn-eiere etter at nyheten om det nye selskapet nå blir spredt.– Hvis du for eksempel sitter med ei nesten ny Bjølseth-vogn og kanskje ønsker å bytte eller selge, da betyr det mye for både selger og kjøper at det finnes et serviceverksted som kan reparere denne vogna.
– Hvor får dere deler fra etter hvert?
– Vi kan produsere sjøl, og har kontakt med våre tidligere leverandører. Det skal ikke bli noe problem, sier Aslak Knuten.

Rundt 30 vogner sto i kø for service og reparasjoner da Bjølseth gikk konkurs. – Nå fortsetter vi der vi måtte gi oss før konkursen. Så langt har vi fått god respons fra dem vi har tatt kontakt med, ser Vidar Rødsjø.
Før konkursen var det 46 ansatte ved Bjølseth på Jømna. Hvor mange det kan bli i Jømna Caravanverksted & Deler AS, det tør ingen av gründerne å spekulere i.
– Nå må vi få driften skikkelig i gang, så får vi se, sier Espen Sørlie.
– Hva skjer når det ikke lenger finnes Bjølseth-vogner å reparere på?
– Når den dagen eventuelt skulle komme, da finnes nok ikke vi lenger heller, sier Espen Sørlie.

Kommentarer til denne saken