(Hamar Dagblad)

Willanger er opprinnelig fra tjukkeste Hamar vest, men er bosatt i Oslo og daglig jobber han med kommunikasjon i Ikea sentralt.

Til åpningen av det nye varehuset i Nydalen har han fått prosjektlederansvaret for selve åpningen.

– Det er kanskje ikke noen dum idé å få en med lokal bakgrunn til å stå for akkurat det, Dette er rett og slett veldig stas, sier han.

Han forteller at han på vegen fram mot åpningen bare har møtt positivitet i lokalsamfunnet.

– Ikke drømt om dette

Hamar-mannen hadde ikke drømt om å stå i et Ikea-varehus i Ringsaker da han startet i jobben for fem år siden.

Torsdag klokken 09.45 kapper Ringsaker-ordfører Anita Ihle Steen og varehussjef Jens Listrup tømmerstokken som markerer åpningen for det 28.000 kvadratmeter store varehuset.


Møbelgigantens varehus i Ringsaker er det i verden som har reist seg raskest.
– Det ble vel vedtatt i 2012 og at det nå står her i starten av 2015 er mye takket være en velvillig kommune og grunneiere, sier Willanger.

Til sammenlikning er det også allerede vedtatt Ikea-varehus i Tromsø, men det vil ikke stå klart før 2019.

Lokal profil

Over 7.000 søknader har blitt til 212 ansatte, som den siste måneden har jobbet på spreng og fintrimmet varehuset etter en lokal profil.

– Det ble gjort en stor befolkningsundersøkelse i Hedmark og Oppland, og varehuset er bygget og innredet etter mye av det som kom fram i denne. Dette har blitt et av de mest lokaltilpassede varehusene i verden, sier Willanger.

Og kanskje derfor har Ikea gjort plass til en egen parkeringsplass kun for dem som kommer til varehuset med traktor!

– Vi har virkelig gått grundig til verks for å bli kjent med vårt nye nabolag. For eksempel vet vi at 1 av 10 hybelboere i regionen har egen traktor, og at sjansen for at du velger blå vegger på soverommet er ti ganger større om du bor i Valdres enn om du bor på Hadeland, sier Jens Listrup.

Egen hytteavdeling

Dette har blant annet ført til at varehuset i Ringsaker er ett av kun tre som satser på egen hytteutstilling, og det eneste som retter seg mot fjellhyttemarkedet.

– Vi er plassert midt i Norges største hytteområde, så dette er et viktig fokus for å hjelpe kundene å innrede hytta på en smart måte, sier salgsmedarbeiderne Magnhild Cecilie og Heidi Drågen.

Begge damene erkjenner at det kribler i magen før åpningen.

– Nå har vi vært med på en reise med vanvittig mye læring og informasjon, så nå gleder vi oss til å bruke det og gi noe tilbake til kundene, sier de to.
Det er ikke alle Ikea-ansatte forunt å være med på en varehusåpning. Det er noe spesielt.

– Å se hvordan dette blir til fra starten har vært vanvittig lærerikt, konkluderer de to.

Kristian Willanger forteller at de forventer et stort trykk med kunder de første dagene.

– Vi har utvidet bemanningen med ansatte fra flere andre varehus.
Ikea i Ringsaker står ikke tilbake for noen av de andre vi kjenner fra Oslo. For eksempel er det hele 8.000 kvadratmeter større enn Ikeas best besøkte varehus på Furuset.

Sender direkte

Kl. 09.00: Åpningsseremoni med Henriette Bruusgaard.
Kl. 09.45: Ordfører Anita Ihle Steen og varehussjef Jens Listrup sager av tømmerstokk.
Kl. 10.00: Ikea åpner.
✔ Hamar Dagblad i samarbeid med Østlendingen og Ringsaker Blad sender direkte fra åpningen av varehuset i Nydalen torsdag fra klokken 09.00. Følg sendingen på Hamar-Dagblad.no!