Julebrussalget <br>starter i morgen

Arkivfoto: Tom Martin Kj. Hartviksen

Arkivfoto: Tom Martin Kj. Hartviksen

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

– Julebrusen er et typisk sesongprodukt, sier kommunikasjonssjef Hanne Bügel hos Ringnes. I morgen kommer julebrusen i butikkene.

DEL

Si din mening nederst i saken

Bryggerigiganten Ringnes tror mange forbrukere savner julebrusen og starter salget allerede denne uken.

– Hvorfor så tidlig?

– Det har med sesong å gjøre. Vi har bare to måneder å selge på. Hvert år satser vi på å starte salget i midten av oktober, sier kommunikasjonssjef Hanne Bügel hos brusgiganten.

Julebrusen fra tidligere Hamar Lillehammer Bryggeri, produseres i dag av Ringnes. Bügel erkjenner at den populære drikken er viktig for brusgiganten.

– Det er et veldig populært produkt hos oss. Se på Facebook, hvor nettopp julebrusen har sin egen fangruppe. Der er rundt 8.000 personer medlem. Det er morsomt å se at det er så mange som liker julebrusen, sier hun og mener mange ville bli skuffet dersom man kuttet ut å produsere den tradisjonsrike drikken.

– Dette har med lange tradisjoner å gjøre. Mange mener at dette har med både jul og førjul å gjøre, sier Bügel.

Foran årets sesong har bryggerigiganten produsert rundt 1.800.000 liter julebrus, så har er det bare å nye den brune, men sukkerholdige drikken.

– I fjor så vi at flere utsalgssteder ble utsolgt før den store kvelden. Derfor har vi som tidligere år også i år økt produksjonen av julebrus, sier hun.

– Hovedtyngden av den gamle Hamar-brusen selges i Oslo, Akershus, Hedmark og Oppland, men også andre butikker i landet selger den brune drikken.

Artikkeltags