I «Det året det var så bratt» skal fem skuespillere og fire musikere tolke Hedmarks folkekjære ordkunstner og musiker Øystein Sunde på teaterscenen neste vår.

SE EN FORSMAK AV FORESTILLINGEN I VIDEOVINDUET ØVERST I SAKEN!

Små noveller

Alt er på idéstadiet, men regissør Trond Lie ser for seg settingen: En campingvogn under ei bru, hvor alt kan skje:

– Øystein Sunde er kjent for munnrapphet og eminent gitarspill. Det klarer vi kanskje ikke å hamle opp med, men visene hans er jo som små noveller eller humoristiske fortellinger med en rekke absurde personer som gir oss muligheter. Det kan vi billedgjøre, sier Lie.

På scenen står skuespillerne Ida Holten Worsøe, Tiril Heide-Steen, Tom Styve, Stig-Werner Moe og Espen Bråten Kristoffersen.

Musikalsk leder blir Tom Steinar Lund fra Elverum, som har fartstid blant annet fra Trio de Janeiro, Tom's Diner og Kringkastingsorkesteret; Merittert med blant annet Spellemannsprisen fra 1993.

Sydlandsk stemning

– Vi flytter litt på det musikalske bildet slik at publikum ikke sitter igjen med en følelse av at vi kopierer Sunde, sier Lie.

Lund har akkurat fått oppdraget av Lie.

Med lang fartstid innen brasiliansk musikk, samba og bossanova ser elverumsingen for seg å gjøre den musikalske stemningen i forestillingen nokså sydlandsk:

– Vi har gjort en del sammen, Øystein og jeg, og jeg vet at han elsker det brasilianske. Dit kommer jeg nok til å dra det musikalske universet for å skape et litt annet alvor og intensitet over tekstene hans.
Storsatsingen får premiere i Hamar 20. mars neste år, og det blir det første stykket som settes opp på den store scenen i det nye Hamar kulturhus før teatret legger ut på en lang rundreise til de fleste kulturhusene i Hedmark og Oppland.

– Vi kommer med en skikkelig festforestilling! lover Lie.

SE EN FORSMAK AV FORESTILLINGEN I VIDEOVINDUET ØVERST I SAKEN!