Ole Ivars har stått på scenen i 50 år, slikt blir det jubileumsfest av

JUBILEUMSKONSERT: Ole Ivars med vokalist Tore Halvorsen i spissen ga alt under jubileumskonserten i Oslo Konserthus lørdag.

JUBILEUMSKONSERT: Ole Ivars med vokalist Tore Halvorsen i spissen ga alt under jubileumskonserten i Oslo Konserthus lørdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Lørdag feiret Ole Ivars 50-årsjubileum i et fullsatt Oslo Konserthus. Det ble en meget livat affære!

DEL

Fra første tone ble slått an i Regnets rytme sunget av Ivar Grønsveen i opptak, til Ole Ivars rundet av med «Takk for alle fine år», ble lørdagskvelden en eneste lang vandring i norsk musikkhistorie.

Med Jørn Kolsrud som guide, fulgte vi Ivar Grønsveen og Ole Ødegård fra de høsten 1964 troppet opp på korpsøvelsen til Vallset Musikkforening for å få med seg Arne Willy Foss på å starte band på gutterommet.

Allsangfaktor

– 50 år senere er Ole Ivars en unik suksesshistorie. I Guinness rekordbok står det riktignok at verdens eldste band kommer fra Shanghai. Men gutter, dere slår dem med 20 år! Og til stor jubel fra salen drar bandet i gang den ene allsanghiten etter den andre.

«Kalle med fela», «Line», «Jag trodde änglarna fanns», «Nei, så tjukk du er blitt», «Fem gule enker og korken i taket, «Kjerringa mi kan ikke spelle trekkspell»og «7. sats av Midtsommersuite fra Nygård», for å nevne noen.

Alt framført med stor innlevelse, trygg erfaring og ikke minst stor humor fra scenen.

Det er nesten slik at de shower enda mer på en konsert, enn på en dansespilling!

Fikk platinaplate

Med Bjørn Elvestad som multimusikeren som i likhet med Arne Willy Foss spiller solo på flere instrumenter undervegs i samme sang, framstår de da også med musikalsk treffsikkerhet som aldri før.

Kveldens høydepunkt ble likevel «Mitt beste sommarsminne», der Tore Halvorsen briljerte med sang uten sidestykke.

Gratulantene sto i kø, og bandet fikk platinaplate for 50.000 solgte plater av «Ole Ivars i 2000».

William Kristoffersen ble ekstra hyllet for sin produksjon av mer enn 600 sanger i Tono-systemet, mens Tom Hovde påpekte at det ikke hadde vært noe Tylden AS i dag uten Ole Ivars.

Publikum jublet med og for gutta fra start til mål, og klarte selvfølgelig ikke sitte stille hele kvelden, men spratt opp til applaus og dansetrinn undervegs.

Og selv om karene ikke lovte 50 nye år, så svarte Ole på direkte spørsmål at de slett ikke så bort fra en ny Melodi Grand Prix-deltakelse.

Men da fikk komiteen ringe fort!

Artikkeltags