Dunderbeist ut i Europa

UT I EUROPA: Nå starter alvoret for Dunderbeist, med albumslipp og Europa-turné går det mot hektiske dager.Foto: Jens Haugen

UT I EUROPA: Nå starter alvoret for Dunderbeist, med albumslipp og Europa-turné går det mot hektiske dager.Foto: Jens Haugen

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Først på Gregers førstkommende fredag, deretter skal Dunderbeist være med det amerikanske bandet Fear Factory på en stor Europa-turné.

DEL

– Dette blir veldig fett! sier bassist Kristian Liljan i Dunderbeist, som nå ser store muligheter for at bandet snart kan reise på sin egen Europa-turné.

Lanseres overalt

Det skjer mye for Hamar-bandet om dagen. I forrige uke spilte de inn en påkostet musikkvideo på Klevfos Industrimuseum, med den kjente Hamar-fotografen Jens Haugen som regissør. Videoen skal Europa-promotere låten «Father Serpent».
9. november kommer albumet «Songs of The Buried»:
– Det er litt grovere og hardere i uttrykket enn folk kanskje er vant med fra Dunderbeist, men vi i bandet er storfornøyd med albumet! sier Liljan.
Dunderbeist skal lanseres i Norge, i Europa og i Nord-Amerika. Det prestisjetunge plateselskapet Indie Recordings, som har band som Kvelertak og Enslaved i sin portefølje, har valgt å signere Hamar-bandet, og sjumannsbandet har også havnet på Indie Distribution som sørger for lansering på CD og på alle digitale formater – som iTunes, Wimp og Spotify.

Lover fest

– Blir 2013 året det løsner for Dunderbeist?
– Vi føler at vi allerede er blitt et etablert band i Norge, og ute i Europa denne vinteren venter det konserter hvor det kommer mellom 600 og 2.000 tilhørere. Vi varmer riktignok opp for det kjente amerikanske heavy metal-bandet Fear Factory, men vi vet at mange også kommer for å se oss når vi nå skal besøke Danmark, Tyskland, Frankrike, Spania, Portugal, Sveits og Italia. Mange sier de gleder seg til å se oss på Facebook-sidene våre.
– Det er uansett en gylden mulighet til å selge oss selv nede på kontinentet, og vi ser på dette som en investering til vi neste gang reiser ut i Europa - med oss selv på topp på plakaten!
Og førstkommende fredag starter altså Europa-turneen med hjemmekonsert i Hamar – sammen med Hamar-bandet Autokarma som oppvarmere, på Gregers:
– Å spille på hjemmebane er faktisk det skumleste vi gjør, for her treffer man en masse kjentfolk. Da krever vi i bandet og de i salen litt mer. Men vi skal gi jernet, ler Liljan.
– Det skal i alle fall bli en skikkelig rockefest!

Artikkeltags