Spilte inn album i Praha

BANDET: Vimarida, her representert ved: Lars Rød-Eriksen f.v., Marita Grøtan Heggstad, Morten Sevaldson Næss og Adam Bielek.

BANDET: Vimarida, her representert ved: Lars Rød-Eriksen f.v., Marita Grøtan Heggstad, Morten Sevaldson Næss og Adam Bielek. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Vimarida har hatt et innholdsrikt år, og utover høsten deler de resultatet av jobbingen med publikum.

DEL

Vimarida så dagens lys som en studentduo på Campus Evenstad i 2007, bestående av Marita Grøtan Heggstad og Adam Bielek.

Etter hvert ble Morten Sevaldson Næss, Marius Kjønsberg og Lars Rød-Eriksen med, alle studievenner fra nettopp Evenstad.

De to sistnevnte har hatt et opphold, men er tilbake i bandet nå. Medlemmenes bakgrunn er variert, men felles for dem alle er en genuin musikkinteresse som spenner fra metal til jazz.

Adam Bielek og Lars Rød-Eriksen trekker frem Fleetwood Mac som en fellesnevner for gjengen, som også trives godt sammen privat.

Hva skal bandet hete?

Lars og Adam ler litt når spørsmålet om bandnavnets opphav kommer.

– Marita og jeg hadde et oppdrag på en festival i Trysil, og vi trengte et navn i den forbindelse, beretter Adam.

Marita satt og leste til insekt-eksamen da Adam ringte, og han foreslo at hun skulle lese opp noen navn fra pensum til inspirasjon.

Marita leste opp flere latinske insektsnavn, og til slutt Mimaridae, som Adam tolket til Vimarida.

Slik ble det til at en to millimeters dverg-snylteveps ble inspirasjonen for bandnavnet.

Bandet har demoene «Strange» og «Flirting with Fire» fra 2009 og 2010, samt EP'en «New Moon» fra 2012 på merittlisten. Utover høsten kan man vente to nye singler fra den musikkglade gjengen, og i løpet av vinteren kommer albumet.

2014 har vært et innholdsrikt år for bandet som startet med innspilling av låtene de har valgt ut til den nye plata i Sono Records i Praha, i samarbeid med produsent Martin Gaspar. Deretter fulgte miksing av singler ved hjelp av lydtekniker og plateprodusent Phill Brown, som forøvrig har navn som Led Zeppelin og Pink Floyd på listen over musikalske storheter han har jobbet med.

– En musikklegende og en veldig interessant mann, slår Lars og Adam fast.

I år startet de også et samarbeid med manager Bjørn Terje Bråthen fra Artistguiden, og snart faller avgjørelsen om de kommende produktene blir utgitt av et plateselskap eller av bandet selv.

Det er altså spennende og travle tider, og Lars og Adam fastslår at motivasjon, tålmodighet og stahet er viktige egenskaper i denne bransjen.

– Det er viktig å fokusere på kjernen i det hele; altså gleden ved å spille, ikke på alt det administrative, konkluderer de to bandmedlemmene.

Musikk fra hjertet

Bandet trives med å stå på scenen og å spille for publikum.

– Ja, det er jo drømmen, sier Adam ettertenksomt. Det å få lov til og lage musikk, og spille for folk. Å ha musikken som litt mer enn en hobby.

– Ja, vi er veldig glade i å spille og lage musikk, og jeg føler at vi har noe å bidra med kulturmessig, samtykker Lars. Visjonen er ikke å bli verdenskjent, men så lenge vi kan glede noen, er vi glade, avslutter han.

Bandet har ikke plassert seg i en bestemt sjanger, men kan røpe at den nye plata er i samme retning som tidligere, men med større variasjon, og nye harmonier og instrumenter.

Hele bandet er aktive på veien mot en ferdig låt.

Nå skal bandet holde noen konserter, i første omgang på festivalen MiG Tautra i Trondheimsfjorden.

Etter plateutgivelsen ser de ikke bort fra at det kan bli en liten turné.

Artikkeltags