Hans Hulbækmo vant Grappas debutantpris

VANT IKKE: Trommeslager Hans Hulbækmo (23) (f.v) fra Tolga fikk ingen pris under årets Spellemann i Stavanger i kveld. I jazztrioen Moskus spiller også Anja Lauvdal og Fredrik Luhr Dietrichson.

VANT IKKE: Trommeslager Hans Hulbækmo (23) (f.v) fra Tolga fikk ingen pris under årets Spellemann i Stavanger i kveld. I jazztrioen Moskus spiller også Anja Lauvdal og Fredrik Luhr Dietrichson. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Hans Hulbækmo (23) fra Tolga har sammen med bandet Moskus vunnet Grappas debutantprs i kveld.

DEL

– Det er ikke så verst, åpner tolgaingen beskjedent. – Grappa er et helt ekstremt bra plateselskap, og vi kommer nok til å få distribuert musikken vår rundt om i verden. Dette her er helt vilt fett, smiler 22-åringen, som tror prisen er en døråpner for bandets og sin egen musikalske karriere.

Del på Facebook

– Det blir nok mye møter. Bare artige ting egentlig.

Han har visst om debutantprisen en stund, men det hele startet som en overraskelse.

Påmeldt i hemmelighet

– Vi skulle jo egentlig gi ut ei plate uansett, og sendte musikken vår rundt til forskjellige plateselskap. Så en dag fikk vi beskjed om at bassisten, Freddie, hadde meldt oss på uten å si ifra til oss andre, ler Hulbækmo.

I samme åndedrag sier han at Fredrik da han fortalte at de var påmeldt, også fortalte resten av bandet at de hadde vunnet debutantprisen.

– Vi hadde spilt i Utsira, Norges minste kommune, overnattet i et fyrtårn, og drakk litt øl da Freddie fortalte det til oss. Vi feiret det med å drikke øl og spille kortskalle. Jeg tapte helt ekstremt, stråler den unge musikeren fra Tolga.

– Så du kan i grunn si at det både var vinning og tap den kvelden.

Spiller sammen i flere band

Han, Anja Lauvdal (24) fra Flekkefjord og bassist Fredrik Luhr Dietrichson (22) fra Haugesund har nå dannet gruppa Moskus i over to år. De gikk jazzlinja på Trondheim musikkonservatorie da de traff hverandre, og Moskus er ikke det eneste bandet de spiller i.

Faktisk er det en musikalsk sett hyperaktiv gjeng vi snakker om, som har mange jern i ilden, og spiller i flere band sammen ved siden av Moskus. Som "Your headlights are on", "Avalange" og "Philip Schjetlein kvartett".

– Hva tror du skjer fremover for deg og bandet nå som dere har mottatt prisen?

– Vi skal i alle fall bestemme hvor vi skal spille inn, hvem som skal være produsent og når plata skal selges. Det blir nok mye møter. Bare artige ting egentlig, sier Hulbækmo.

Han gleder seg til alt - også møtene, som han fornøyd forklarer at pleier å involvere mye gode kaker. – Vi pleier som regel å ta møtene på kule restauranter, sier han.

Spredt over alle hauger

Avstanden mellom bandet er stor, men Hulbækmo synes ikke dette har vært noe stort hinder for samarbeidet.

– Anja bor jo i Oslo, mens Fredrik og jeg går i tredjeklasse i Trondheim, så vi bor jo litt spredt. Men vi treffes ofte allikevel.

Møtte idolet

Hulbækmo er også storfornøyd over å få oppleve de andre bandene som er tilstede under Grappas utdeling. Bandene Sudan Dudan og Valkyrien Allstars er blant bandene som er der denne kvelden - de er tilfeldigvis blant Hulbækmos favoritter.

– Anders Røyne spiller gitar i Sudan Dudan og litt munnharpe med Valkyrien Allstars. Han er det største idolet mitt, sier Hulbækmo. Jeg gleder meg til å se ham i kveld, sier Hulbælmo.

Resten av kvelden går selvfølgelig med på å feire prisen sammen med resten av bandet - og mamma.

Artikkeltags