Lørdag tok de hjembygda med storm

KVIKNEGUTTA: Fra venstreJon Knudsen, Inger Kristine Grøtli, Håvard Lauvås, Haldis Grøtli, bak trommene Vidar Fossen, Dag Eithun, og bak ham Trygve Iversen.

KVIKNEGUTTA: Fra venstreJon Knudsen, Inger Kristine Grøtli, Håvard Lauvås, Haldis Grøtli, bak trommene Vidar Fossen, Dag Eithun, og bak ham Trygve Iversen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

To dagers feiring ble avsluttet med en heidundrende fest på Kvikne samfunnshus.

DEL

Det var ikke mulig å spore alderstegn hos Kviknegutta da de inntok scenen på Kvikne samfunnshus lørdag kveld.

Fra de første akkordene på deres egen jubileumslåt slo an takten, til de pakket sammen utstyret og roet seg ned, om mulig, langt på natt, var det fullt trøkk.

– Helt vilt

En av vokalistene Haldis Grøtli var så giret lørdag kveld at hun følte seg «høy».

– Dette har bare vært en aldeles utrolig helg for oss alle. Fra fredag kveld, da vi hadde middag med 60 inviterte gjester, fram til festen for «alle» lørdag kveld, har det vært en evig opptur. Utrolig rett og slett, sa Haldis til Østlendingen mellom slagerne som dundret ut fra scenen.

Betydd mye

Håvard Tronsmoen, alvdøl som i en årrekke har «konkurrert» med Kviknegutta om spilleoppdrag, blant annet i Tronsgutta, var også til stede i går.

– Jeg husker første gang jeg fikk oppleve Kviknegutta på scenen. Det var i 1970. Kjempestort var det, og jeg hadde også gleden av å få spille sammen med dem noen ganger.

– De har betydd utrolig mye for oss musikere i Nord-Østerdalen. Det er det ingen tvil om, slår Håvard fast.

I bryllup

To av dem som syntes det var ekstra stas å feire Kviknegutta i går, var Ann Merete og Kjell Olav Nymoen.

– Vi var så heldige å ha de til å spille i vårt bryllup for 11 år siden. Tydeligvis et godt valg, for vi er fortsatt gift, sier Kjell Olav med et bredt smil mens han dytter borti fruen.

Gir seg ikke

Helt siden starten, i 1953, har Kviknegutta herjet i Nord-Østerdalen og i Sør-Trøndelag.

De siste månedene har vært travle med planlegging av jubileumsfest, og ikke minst innspilling av egen cd.

Selv om de nå har passert seksti, og naturlig nok ingen av den opprinnelige besetningen fortsatt spiller, har de ingen planer om å la Kviknegutta «gå av».

– Nei, vi skal spille videre vi, sier Halldis.

I slutten av september inntar de lokalet Heim på Tynset for å spille til «Jegerfest».

Den andre kvinnelige vokalisten i gruppa, Inger Grøtli, sendte oss i går siste oppdatering på antall solgte billetter lørdag kveld.

– Når vi fyller samfunnshuset med 465 personer, pluss alle de som ikke trengte betale de to kroner og femti øre det var i inngangsbillett, må vi si oss fornøyd.

– Det sporer oss til å spille videre, og ikke minst bidra til at dansekulturen holdes i hevd, sier Inger Grøtli.

Artikkeltags