Kulturelt NM-høyde- punkt i Worms Hall

VAKKERT: Andreas Olderviks stemme lød vakker og fløyelsmyk i Worms Hall.<I>Foto: Karin Tørklep Sletten</I>

VAKKERT: Andreas Olderviks stemme lød vakker og fløyelsmyk i Worms Hall.<I>Foto: Karin Tørklep Sletten</I>

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

NM i Folldals ubestridte kulturelle høydepunkt kunne nytes inne i fjellet i Worms Hall fredag kveld. Der imponerte sangeren Andreas Oldervik med følge hjemmepublikummet.

DEL

– Det er alltid litt skummelt å komme hjem for å opptre, innrømmet ordkunstner og folldøl Torfinn Borkhus (Mr. T) i etterkant av konserten. Da kunne han puste lettet ut etter stående applaus fra en fullsatt Worms Hall.
Borkhus sydde programmet sammen med verbale krumspring og finurligheter, og sørget for å gi de to utøvende kunstnerne på scenen all den rosen de fortjente.

Klar for opera

Sangeren og folldølen Andreas Oldervik imponerte med en tydelig skolert stemme som bar godt inne i fjellhallen.
Han er nå klar for tre års studier ved Operahøyskolen i Oslo etter sommeren. Mr. T kan opplyse at han kom rett inn på første opptaksprøve!
– I løpet av studiene har jeg fått mer og mer smak for opera. Det er veldig spennende og nå satses det virkelig på opera i forbindelse med byggingen av operahuset, sier Oldervik.
– Og når Andreas debuterer i operaen så stiller folldølene mannsterke med busslaster til Oslo, ikke sant? spør Borkhus den oppglødde forsamlingen. Og får et rungende JA tilbake!

Komponist

Olderviks akkompagnatør og venn gjennom mange år Svein Bakken Gjelten fra Tolga bidro i tillegg med to egenkomponerte stykker.
«Vintersol» og «Lyarlåt» er to lyriske stykker han selv framførte på piano.
Selve programmet var balansert for å takle lydforholdene i hallen. Rolige ballader, folketoner, salmer og filmmusikk.
Andreas Oldervik startet med å synge «Ved Rondane», for riktig å stadfeste hvor vi befant oss. Han avsluttet med «Anthem» fra Chess og høstet stående applaus fra overbeviste sambygdinger.


Artikkeltags