Tidligere operasjef Durita Brattaberg er død

Durita Brattaberg døde natt til lørdag.

Durita Brattaberg døde natt til lørdag. Foto:

Tidligere operasjef i Ringsaker, Durita Brattaberg, døde natt til fredag.

DEL

(Ringsaker Blad) Den svært populære operasjefen i Ringsaker, som etter hvert ble første sjef for Hamar Kulturhus, har over tid slitt med sykdom. Hun døde natt til fredag 51 år gammel.

Under Brattabergs ledelse opplevde Ringsakeroperaen en flott og positiv vekst og utvikling med flere suksessrike oppsetninger. Blant annet urpremieren på «I Cancelliraadens Dage» i 2011.

Ringsakeroperaen meldte dette på sine nettsider fredag:

«Det er med stor sorg vi informerer «opera-familien» om at Durita Brattaberg sovnet inn i dag, etter lang tids kreftsykdom. Hun begraves fredag 15. mars kl. 1330 i Veldre kirke, med åpent minnesamvær på Veldrom.

Durita var operasjef i Ringsakeroperaen fra 2006 til 2012 og vil bli husket som en dynamisk og karismatisk leder. Hun var den første operasjefen som gikk inn i full stilling, og i hennes tid som operasjef ekspanderte virksomheten til Ringsakeroperaen og fant den driftsformen vi har i dag. Som leder var Durita et forbilde, og som menneske var hun enestående. At hun var effektiv og handlekraftig er sikkert, men det som står sterkest igjen i minnet om Durita, er likevel hennes omsorg og omtanke for alle hun kom i kontakt med. Hun så alle og ville alle vel, og alle ble glad i henne.

Av alle oss som møtte henne gjennom RingsakerOperaens virksomhet, vil hun bli sterkt savnet, men aller mest av dem som sto henne nærmest. I dag går våre tanker først og fremst til Lars, Odne og Freyja.»

Brattaberg er født og oppvokst på Færøyene, men bodde det meste av sitt voksne liv i Brumunddal med sin familie.

Artikkeltags