Gå til sidens hovedinnhold

Managere med bakgrunn fra Campus Rena har tatt plass på VG-lista: Har slått an med poplåt

Artikkelen er over 6 år gammel

Med låta Samsara 2015 gjør Rena-studenter seg bemerket i det norske poplandskapet om dagen.

Julie Sandberg (22) fra Larvik er manager og student på tredje året på høgskoleavdelingen på Rena, der hun tar en bachelorgrad i Music management.

Sammen med Einar Martinsen driver hun et management som er sterkt involvert i låta som ligger på andre plass på VG-lista.

– Alt startet i 2013 da vi begynte med faget A & R, artist and repertoar, og vi fikk i oppgave å skape en artist. Da var jeg på gruppe med fire gutter, og sammen har vi startet et plateselskap som heter Layman music, sier Sandberg.

Jobbet seriøst

Gruppa fant en artist, og skapte et image.

– Vi lagde låter og spilte inn en musikkvideo. Resultatet ble kjempebra, og derfor ville vi fortsette.

Sandberg var manager gjennom hele prosessen.

– Vi tok det veldig seriøs. Det var et veldig bra nivå det året, vi jobbet dag og natt, fortsetter hun.

Arbeidet har båret frukter. For da oppgaven var utført, startet Sandberg sitt eget management sammen med Einar Martinsen.

Han har også studert Music management på Rena.

Martinsen er nå manager til Martin Tungevaag som har laget melodien til låta Samsara 2015. Artisten Emila som framfører den, har skrevet teksten.

Roser høgskolen

Samsara 2015 var ferdig i sommer, men ble sluppet for ca. to måneder siden. Nå har den snart oppnådd 4,5 millioner avspillinger på Spotify, i tillegg til at den altså ligger som nummer to på VG-lista.

– I dag dukket vi opp på Spotify lista i Sverige også, så dette blir spennende, sier Sandberg som har håp om at den går til topps i Norge.

– Jeg har lært så mye. Når lærerne hjelper oss og lar oss flette det vi vil jobbe med inn i utdanningen, er det helt fantastisk, sier hun.

Kommentarer til denne saken